Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Alles over het beleid van onze club
Gebruikersavatar
Tompie
Berichten: 2171
Lid geworden op: 05 Okt 2010, 14:40
Locatie: Sint-Truiden

Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Tompie » 08 Nov 2016, 15:22

Geachte heer Duchâtelet,

Ik begrijp u niet.

Als welvarend zakenman boekte en boekt u nog steeds successen in de bedrijfswereld. U heeft uw pluimen reeds lange tijd verdiend. Maar zeg me: welk plezier beleeft u aan het vermoorden van de passie van duizenden voetbalfans in binnen – en buitenland? Ik kan geen valabele reden bedenken. Ik kan u niet doorgronden.

Waren de Standard fans die u wegjoegen aan de boorden van de Maas allemaal dwaze dommeriken? Geldt hetzelfde voor de duizenden Charlton supporters die u liever kwijt dan rijk zijn? Zijn zij, mede door de degradatie, gewoon blind voor en verblind door uw genialiteit? Is zoveel intellectueel vernuft teveel van het goede voor een doorsnee voetbalsupporter? Is dat de reden dat nu ook op Stayen het toeschouwersaantal een dieptepunt kent, carnavalsgroepen of studentenverenigingen buiten beschouwing gelaten? Vindt u het nog fijn om te dansen in uw eigen tempel die enkel gevuld wordt door zij die er gratis binnen mogen? Het schip blijft zinken, maar het orkest speelt verder.

Of schuilt in de frustraties en bekommernissen van al die duizenden dwazen, in binnen – en buitenland, toch een bron van waarheid? Kent het licht van de zonnekoning een duistere weerzijde?

Toen u in 2004 STVV overnam, was ik hoopvol. Tot dan kende ik STVV als een volkse club, met beperkte middelen, goede intenties maar een amateuristische invulling. Maar belangrijker: als een club die ondanks al haar beperkingen streefde naar het sportieve maximum. Staaien had iets mythisch: het geelblauwe legioen plakte op het veld en schreeuwde de kanaries op een zware akker voorbij menig topper. De B stond toen nog voor Beleving, niet voor Bullshit of Belachelijke primeurs.

Die beleving, aangevuld met wat extra financiële steun, zou van STVV een stabiele middenmoter maken. Want uitgerekend dat was uw belofte, meer dan tien jaar geleden. Als zakenman krijgt u wellicht heel wat cijfers en statistieken voorgeschoteld. Herkent u deze cijfers: 14de, 15de, 15de, 17de, 1ste, 4de en 12de? De rangschikking van STVV gedurende uw eerste passage op Stayen: doorsnee degradatievoetbal, een snelle terugkeer, en zowaar een PO1 uitschieter gevolgd door de totale uitverkoop. Wanneer die uitverkoop niet op applaus en tromgeroffel wordt onthaald door het Truiens legioen, besluit u dan maar om het STVV-forum definitief te sluiten . Eerder liet u ook al volgend citaat noteren: “STVV had de beste supporters van het land. Ik zeg wel had, want wat ik op het forum lees van mensen die zichzelf supporters noemen, daar word ik misselijk van”. Er is enkel ruimte voor lofzang in het Duchâtelet tijdperk. En terwijl u in 2011 met krokodillentranen het Truiens schip voor het Luikse schip inruilt, degradeert STVV opnieuw. Een stabiele middenmoter, zei u toch?

Die stabiele middenmoter komt er ook niet in de daaropvolgende jaren, waarin u achter de schermen nog steeds prominent aanwezig bent. Na een 4de en 3de plaats is het in het seizoen 2014-2015 eindelijk raak: STVV stijgt weer naar eerste klasse. Het vervolg is in grote lijnen een verkorte kopie van onze vorige promotie: sprankelend voetbal en een PO1-positie. Ditmaal duurt het sprookje slechts enkele maanden: coach Yannick Ferrera trekt naar Standard en ook sterkhouders Schoofs, Dompé en Junior verlaten de club. Gevolg? STVV bakt er maandenlang niets meer van en heeft op de slotspeeldag een doelpunt in blessuretijd nodig om alsnog het behoud te verzekeren. Opnieuw een gemiste kans om met deze club een stap voorwaarts te zetten. Een stabiele middenmoter, zei u toch?

Ook na 14 speeldagen in het nieuwe seizoen lijkt die stabiele middenmoter verder weg dan ooit. Tal van bedenkelijke transfers door een nobele onbekende brengen ons op een voorlopig voorlaatste stek. Gelukkig is er nog de kast der excuses in de ivoren toren: “een nieuwe ploeg bouwen heeft tijd nodig”, “we missen wat geluk”, “we spelen geweldig voetbal maar de resultaten blijven voorlopig achterwege” ... Sinds 2004 zwaait u hier de plak, mijnheer Duchâtelet, voor of achter de schermen. Dat zijn ondertussen zowat 12 jaren. Twaalf jaren waarin u niet enkel naast, maar ook op het veld wat had kunnen opbouwen. Krijgt een verantwoordelijke in één van uw bedrijven twaalf jaar de tijd om te knoeien zonder enige progressie? Dat zou me verbazen. Maar voor iemand die zichzelf TINA noemt, gelden er wellicht andere wetten.

Kortom, dit STVV toont of heeft geen enkele sportieve ambitie. De doelstelling lijkt om met een minimum aan uitgaven zo nipt mogelijk het behoud te verzekeren. Anders liet u opportuniteiten zoals vorig seizoen en het eerdere PO1-jaar niet onbenut. Verwacht u, in alle eerlijkheid, dat een supporter nog oprecht zijn team aan kan moedigen met die wetenschap in het achterhoofd? Het lijkt er steeds meer op dat u ons jaren geleden niet van de ondergang hebt gered, maar de ondergang toen pas begon. U speelt met het lichaam van een comateuze kanarie, waar u alle leven heeft uitgezogen. U redt niet, u foltert.

Ondertussen haken logischerwijze steeds meer supporters af. Want wat heeft u hen nog te bieden? Het uitnodigen van diverse doelgroepen om het stadion toch wat gevuld te krijgen, is een doorn in het oog van zij die geven om wat écht telt: het sportieve. Tegen Zulte Waregem lalden dronken studenten cantusliederen terwijl de discoverlichting vanuit de Revue mij nog tijdens de wedstrijd verblindde op Tribune Noord. U kunt u wel (of misschien ook niet) inbeelden met welk prinsheerlijk gevoel ik na die alweer nieuwe nederlaag huiswaarts keerde. Neen, dat is niet de B van Beleving waarover ik eerder sprak. Dat is evenmin het kunstgras, de hoge muur aan Tribune Noord of de ettelijke (soms ingebeelde) primeurs waarmee men het imago wat wil opkrikken. Dat alles heeft niets te maken met de eigenheid van wat ooit STVV was.

Begrijp me niet verkeerd. In een gecommercialiseerde voetbalwereld is er zeker ruimte voor dergelijke events en zelfs primeurs. Maar de geloofwaardigheid van dat alles staat of valt met de essentie van sport: streven naar sportieve successen. Neen, STVV hoeft niet te strijden om de titel. Maar een gezonde portie ambitie mag toch wel? En enkel u ligt aan de basis van het al dan niet realiseren van die ambitie. Het zou niet enkel uw eigen leven faciliteren, maar bovendien zou u ook de passie van duizenden fans opnieuw tot leven wekken. Er zou meer dan ooit tot in de vroege uurtjes gedanst worden in de Revue. Ik zou zelfs mee dansen. De STVV-supporter is niet de moeilijkste: voor een beetje strijd en ambitie krijg je al heel wat terug. De STVV-supporter wil niet liever dan fier met sjaal en vlag door de straten te dwalen. Maar er zijn grenzen.

Tegen Club Brugge zal ik er opnieuw staan en mij vocaal laten horen met gebalde vuisten. Dat zijn 8 vingers meer dan de 2 die ik momenteel aan het bestuur richt. Want niet de spelers noch de trainer liggen aan de basis van de huidige malaise. Daarvoor is er maar één verantwoordelijke. Dat bent u.

Ik zoek naar iets om de binding met mijn club te houden. Want u, u bent slechts een spijtige passant, een pijnlijke voetnoot in de geschiedenis van een prachtige voetbalclub. Een passant waarvan zijn enige waarheidsgetrouwe quote als volgt luidt: “Toch ken ik nog altijd minder van voetbal dan de gemiddelde supporter.”

Pover voetbal, weinig volk, geen vuur. Alleen u kunt de adjectieven veranderen.

Football is football and talent is talent. But the mindset of your team makes all the difference.

Gebruikersavatar
Jan Bulder
Berichten: 1007
Lid geworden op: 17 Okt 2010, 14:35

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Jan Bulder » 08 Nov 2016, 15:44

Ik denk dat gij binnenkort een brief moogt verwachten met daarin de oproep u persoonlijk aan te bieden in het kantoor van Dhr. Duchatelet, alwaar u een document mag ondertekenen de club en zijne hoogheid nooit meer openlijk in diskrediet te brengen. Dat, of ge moogt geen abo meer kopen.

Voor een beter Staaien, zonder Duchâtelet en parasiterende aanhangsels.

toyotacorolla
Berichten: 1556
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 01:35
Locatie: Limburg

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor toyotacorolla » 08 Nov 2016, 15:48

Zeer knap werkstuk.
Mvg.


panter
Berichten: 516
Lid geworden op: 05 Dec 2010, 18:53

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor panter » 08 Nov 2016, 16:23

Das ter boenk op :toppie:


newbori
Berichten: 37
Lid geworden op: 09 Jan 2014, 14:16

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor newbori » 08 Nov 2016, 16:40

top, nagel op de kop


Dreke
Berichten: 2199
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 20:25

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Dreke » 08 Nov 2016, 16:49

Als Tompie op deze manier en over zo'n onderwerp begint te schrijven, zit ge met een groot probleem...

A loyal football fan only supports the shirt...

Franz
Berichten: 674
Lid geworden op: 04 Apr 2015, 15:19

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Franz » 08 Nov 2016, 17:24

Winst maken op de verhuur van winkelruimte,
winst maken op de verkoop van appartementen,
winst maken met het hotel,
winst maken met de horeca,
winst maken met de verkoop van spelers,
dat zijn de doelstellingen van de NV Duchâtelet
(en het zal ongeveer in die volgorde van belangrijkheid zijn ook).
De voetbalclub STVV is daarvoor maar een aandrijfkracht: het helpt die 5 doelstellingen te realiseren.
Op zich is STVV voor Roland geen doelstelling.
Zolang Roland het voor het zeggen heeft en zolang het sportieve voor Roland geen belang heeft zal STVV blijven aanmodderen, zonder sportieve ambitie, zonder sportief plan.
Op het Speelhof beginnen in de eerste of tweede amateurrreeks zoals iemand voorstelde: geen slecht idee!

STVV Sint-Truidense Voetbal Vitrine

metser
Berichten: 171
Lid geworden op: 26 Sep 2016, 17:21

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor metser » 08 Nov 2016, 17:31

Proficiat Tompie voor deze "beleving".


Gebruikersavatar
Jack
Beheerder
Berichten: 3056
Lid geworden op: 28 Sep 2010, 11:11

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Jack » 08 Nov 2016, 17:34

Top! 100% de redenen waarom het forum door mijn opgericht werd en volledig ontredderd stopgezet werd.

12 jaren om iets uit te bouwen.
Grandioos geslaagd als je naar zijn vastgoedimperium kijkt, grandioos gebuisd als je naar het sportieve kijkt. Maar daar mag je hem eigenlijk niet op beoordelen, want het kan hem gewoon werkelijk waar niet schelen.
Hij haalt geen plezier uit al die misnoegde fans, het laat hem gewoon totaal onverschillig.


enrique
Berichten: 1893
Lid geworden op: 13 Okt 2010, 19:24

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor enrique » 08 Nov 2016, 18:00

Tom
Domme vraag?
Zouden de gazetten die brieven niet willen publiceren?
...


enrique
Berichten: 1893
Lid geworden op: 13 Okt 2010, 19:24

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor enrique » 08 Nov 2016, 18:04

Franz schreef:Winst maken op de verhuur van winkelruimte,
winst maken op de verkoop van appartementen,
winst maken met het hotel,
winst maken met de horeca,
winst maken met de verkoop van spelers,
dat zijn de doelstellingen van de NV Duchâtelet
(en het zal ongeveer in die volgorde van belangrijkheid zijn ook).
De voetbalclub STVV is daarvoor maar een aandrijfkracht: het helpt die 5 doelstellingen te realiseren.
Op zich is STVV voor Roland geen doelstelling.
Zolang Roland het voor het zeggen heeft en zolang het sportieve voor Roland geen belang heeft zal STVV blijven aanmodderen, zonder sportieve ambitie, zonder sportief plan.
Op het Speelhof beginnen in de eerste of tweede amateurrreeks zoals iemand voorstelde: geen slecht idee!

Volledige waarheid
Ge zijt gecrashed met Roland
PC geblokkeerd
Heropstarten met nieuw OS
En op een andere locatie
Werk van lange adem en geduld
Met de juiste mensen moet het kunnen
Wie weet ooit Truiense derby
Dromen mag


Oscar
Berichten: 101
Lid geworden op: 10 Sep 2015, 19:34

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Oscar » 08 Nov 2016, 18:05

Tompie,prachtig man.Op een beleefde manier het verhaal van de laatste twaalf jaar STVV vertellen,
ik zou het niet kunnen maar het is de zuivere waarheid.
Het is te hopen dat de ezels aan de Tiense er eens over nadenken wat jij geschreven hebt. :toppie:


simon
Berichten: 321
Lid geworden op: 01 Sep 2012, 18:56

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor simon » 08 Nov 2016, 18:07

enrique schreef:Tom
Domme vraag?
Zouden de gazetten die brieven niet willen publiceren?
...


En wat zoek je ermee te bereiken ? Je kent Rolando zijn moto toch : :fuck:
Zolang die pipo hier rondloopt zal er letterlijk en figuurlijk geen 'bal' veranderen...spijtig genoeg.
Mooi geschreven Tompie !


Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 4626
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 14:09

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor Jacques » 08 Nov 2016, 18:14

In tijden van sociale media is hun medewerking wel wenselijk, maar strikt genomen niet noodzakelijk.

Begin het gewoon te delen via fb, twitter, tag de profielen/accounts van club, voorzitter, ceo, persverantwoordelijke, kranten, individuele journalisten en iemand zal het wel oppikken. Zelfs zonder dat het expliciet opgepikt en opnieuw wordt, zal het wel lezers vinden alvorens betrokkenen het kunnen verwijderen. Hoewel het stuk waarschijnlijk naar aanleiding van de praatavond geschreven is, is de inhoud ervan niet gebonden aan de praatavond of actualiteit. Dat maakt het bijzonder geschikt om het een aantal keer te herhalen (bv. 24u voor iedere wedstrijd).

De enige kans op impact schuilt in een wijde verspreiding en volgehouden inspanning. Wat je ermee kan bereiken, is gezichtsverlies voor de club. Als de reactie van Bormans op het interview van Dutoit en zijn uitval naar kritische fans op twitter, als was hij door een horzel gestoken, één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat het ego van de heren op Stayen geen kritiek verdraagt, laat staan wijd gedeelde en herhaalde kritiek. Dat kan je ook niet zo makkelijk stoppen met goede mediacontacten en een georchestreerde sfeer van klapvee.

@ openingspost: heel sterke tekst, retorisch goed opgebouwd, inhoudelijk geen woord verkeerd. Kan zo gepubliceerd worden.

"We zijn ver van huis en van de oorspronkelijke bedoeling van voetbal ... als zo weinig mogelijk investeren en zoveel mogelijk profiteren de trend wordt." Hans Vandeweghe

enrique
Berichten: 1893
Lid geworden op: 13 Okt 2010, 19:24

Re: Duchâtelet: dansende dirigent, demagogische dooddoener

Berichtdoor enrique » 08 Nov 2016, 18:17

simon schreef:
enrique schreef:Tom
Domme vraag?
Zouden de gazetten die brieven niet willen publiceren?
...


En wat zoek je ermee te bereiken ? Je kent Rolando zijn moto toch : :fuck:
Zolang die pipo hier rondloopt zal er letterlijk en figuurlijk geen 'bal' veranderen...spijtig genoeg.
Mooi geschreven Tompie !

De bedoeling is niet hem op andere gedachten brengen
Dat is niet mogelijk
Negatieve reclame
Ge moet ze pesten
Roland trekt het zich geen fluit aan
Maar de reactie van uwe CEO gisteren, heeft em verraden
Op zijn kap blijven zitten
Mijn oplossing heb ik ergens anders al geschreven
Blijven supporteren voor een liftploeg, geen structuur, geen evolutie, 100 % geblokkeerd, elke eurocent weggezogen, ... heeft totaal geen zinTerug naar “Beleid en visie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast