Het 'probleem' JDR

Alles over het beleid van onze club
StellaWADASWAD
Berichten: 108
Lid geworden op: 27 Dec 2017, 21:31

Het 'probleem' JDR

Berichtdoor StellaWADASWAD » 21 Jan 2018, 13:48

Ik probeer er nu al weken mijn vinger op te zetten, maar wat is nu exact het probleem van deze ploeg.
Op speeldag 1 speelt AA Gent je in de eerste helft een beetje van de mat, maar dan komen we terug en winnen op prachtige wijze de wedstrijd op grinta (en ook geluk: Geen Kalinic, en Ceballos die een prachtige goal uit zijn sloffen tovert).

Dan verlies je op speeldag 2 van Zulte Waregem. Ik heb de wedstrijd toen niet gezien, maar de rode kaart van Dussaut scheen toch een bepalende factor te zijn geweest .

Op speeldag 3 speel je tegen een ontiegelijk zwak Standard, maar slagen we erin de 3 punten thuis te houden. Dankzij de onkunde van Standard die enkele 100% kansen missen, en de twee rode kaarten. Want ja, in de 90ste minuut stond het nog steeds 0-0. Deze wedstrijd was ook de geboorte van De Norre als Linksback.

De enige match waar alles scheen te lukken was tegen Anderlecht. De eerste helft krijg je nog aardig wat weerwerk van Anderlecht, maar na de helft speel je ze helemaal op een hoopje, mooie aanvallen, goed samenspel. Prachtig gewoon. Dan win je van WB dankzij een goal van Vetokele, en een flater van hun verdediging.

Het hoogtepunt van de campagne is de 2-1 overwinning tegen Genk. Erop terugkijkend is er ook nu weer één constante wanneer het op de G6 aankomt: té zwak, geen aanvallende creativiteit. Je wint door een prachtige vrije trap en een fantasietje van Dussaut (waar ik in de tribune van zei dat hij nooit op mocht komen bij een 1-0 voorsprong, maar soms heb je geluk in de voeten).

De Bekermatch tegen OHL was al een eerste barst in het glas. Als je kijkt welke ploeg op het veld stond in die wedstrijd, kun je alleen maar constateren dat dat de blauwdruk is van de huidige negatieve spiraal. Tegen 9 man van OHL verlengingen moeten spelen is triest, je scoort dan wel drie keer in de extra tijd, maar toch.

Dan 'speel' je tegen KVM, maar dat is puur op fysiek dat je verliest, al zou je je daar moeten kunnen uitvoetballen. Fast forward naar de tweede belangrijkste match van de heenronde. Moeskroen, kwam niet om te voetballen, maar wij toonde daar aardig wat grinta, ja ik wil dat woord gebruiken. Het stadion was lang niet gevuld in een doordeweekse regenmatch, maar de strijd die we voerde was prachtig.

Dat weekend speel je de wedstrijd op Brugge, die heel anders had moeten lopen (Kotysch valt uit, en geen rode kaart voor Wesley). Het begin van de weg neerwaarts. De eerste wedstrijd waar we vier doelpunten incasseren, en het verlies van een sterke man achterin tekende de volgende wedstrijden. Het vertrouwen was ver zoek zo, of is ver zoek, ik weet het niet meer. De daaropvolgende matchen ging het van kwaad naar erger en dat zijn dan nog eufemisme.

Ik volg STVV al van toen ik 5 jaar was, en ik ben nu 21. Ik heb het misschien niet altijd even hard gevolgd als de laatste jaren, maar wat was de hoop er mooi ingeslopen dat we konden meestrijden voor een PO1 plek, er zat grinta in de ploeg, er zat techniek in. Die dingen kunnen niet ineens weg zijn. We speelde goed onder De Roeck, of toch in het begin. De match op Anderlecht win je niet door zijn toedoen, maar verlies je die tegen Waasland Beveren dan wel door hem ? Is het het systeem, of gebrek daar aan ? Het wisselen van posities en gebrek aan automatismen ? Slechte stilstaande fases ? Fans, die ook na de symbolische overwinning tegen Genk thuisblijven ? Ik kan het de mensen niet kwalijk nemen, en ik verwijt hen ook niets, want er waren genoeg wedstrijden waar er vijf man en een paardenkop zat dat ze wel goed speelde. Maar wat mis ik toch beleving in wedstrijden, iets dat ik in recente jaren enkel herinner uit de 7-0 overwinning tegen Mechelen.

Ik zie het eerlijk gezegd niet meer goedkomen, maar ik wou met dit topic een plaats geven aan zei die de conversatie dieper willen voeren dan gewoon blinde woede te noteren.


Jones
Berichten: 1122
Lid geworden op: 19 Dec 2015, 20:32

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Jones » 21 Jan 2018, 14:34

Mooie uiteenzetting. Ik mis gedrevenheid in alles bij De roeck. Je ziet dat hij nooit een groot leider is die een topcarriere met toptrainers heeft gehad. Het is voor hem te snel allemaal gegaan. De overstap van 3e naar eerste, geen pro-licencediploma op zak toen.
Ik wil geen mimespelers als Luzon of Conté langs de lijn maar toch iemand die blijk geeft van betrokkenheid, ook nadien in zijn interviews. Dat lachje, die goedkope uitleg, de adoratie voor Antwerp in de krant onlangs toen we tegen Antwerp moesten. De wissels, geen looplijnen, ingestudeerde nummers die er niet zijn, geen grinta...goed dat er nog geen enfant-terribles bijzitten.
Altijd oorzaken elders zoeken. Te braaf, te zoet.

Geen man die zich ook maar een greintje kan vereenzelvigen met hoe een Truienaar in hart en nieren zich voelt. Wij Truienaars hebben ook een eergevoel maar zijn niet meer de schreeuwers van weleer, eerder de brave werkende mens die zich op Stayen wil ontspannen, de zenuwen in zijn keel moet kunnen doen gieren als hij naar Stayen wandelt voor een match en niet dreigt te berusten in gelatenheid. Geen vader brengt zijn jonge zoon nog mee binnenkort om de Truiense opvolging qua supporters te garanderen want de pa blijft ook thuis en de grootpa kijkt de match op tv wegens te koud of te duur navenant wat er te beleven valt.

Wie dat niet inziet kent niks van voetbal noch van marketing. Een krachtig signaal van het bestuur, geruggesteund met een duidelijke harde en ambitieuze visie is nu nodig maar ik vrees dat ze daarvoor te soft zijn Bormans en Meekers, Asnong en co.
Dan heb ik liever zoals in de tijd met Het tijdperk Cleeren, toen er met asbakken in de bestuurskamer werd gegooid.
Van het Japans volk verwacht ik disipline, rationeel denken en een eergevoel maar de vraag is, heb je een eergevoel als je plots iets buitenlands in handen krijgt. Bij eergevoel horen dan weer emoties samen.

De supporters wachten af en verdienen VEEL beter.
Laatst gewijzigd door Jones op 21 Jan 2018, 14:49, 4 keer totaal gewijzigd.


Alain
Berichten: 897
Lid geworden op: 04 Okt 2010, 13:50

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Alain » 21 Jan 2018, 14:36

Jones schreef:Ik wil geen mimespelers als Luzon of Conté langs de lijn maar toch iemand die blijk geeft van betrokkenheid, ook nadien in zijn interviews. Dat lachje, die goedkope uitleg, de adoratie voor Antwerp in de krant onlangs toen we tegen Antwerp moesten. De wissels, geen looplijnen, ingestudeerde nrs.
Altijd oorzaken elders zoeken. Te braaf, te zoet.

Daar erger ik mij dus ook verschrikkelijk aan!


STimVV
Berichten: 1100
Lid geworden op: 23 Okt 2010, 13:34

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor STimVV » 21 Jan 2018, 16:52

Het zou wel weer tekenend zijn... op een half jaar tijd 2x de verkeerde trainer kiezen en dus 2 keer in een half jaar je trainer moeten ontslaan omdat je de goedkoopste oplossing zocht. 2 keer moeten toegeven dat je duidelijk de verkeerde keuze maakte. 2 keer gezichtsverlies lijden...
Net daarom dat ik vrees dat ze zullen blijven aanmodderen tot het einde van het seizoen. Dan kunnen ze het steken op "de japanners kiezen er voor om een andere weg in te slaan".
Dat klinkt beter voor de heren.


Jones
Berichten: 1122
Lid geworden op: 19 Dec 2015, 20:32

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Jones » 21 Jan 2018, 21:56

https://www.tvl.be/sport/stvv-valt-uit- ... eren-54581
geen vuiltje aan de lucht precies. Waarom durven media niet hard zijn voor STVV ?


STVV-fan
Berichten: 2981
Lid geworden op: 06 Jul 2013, 03:15

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor STVV-fan » 21 Jan 2018, 21:58

Jones schreef:https://www.tvl.be/sport/stvv-valt-uit-top-zes-na-nederlaag-in-beveren-54581
geen vuiltje aan de lucht precies. Waarom durven media niet hard zijn voor STVV ?


Gewoon de reactie van JDR zien op voetbalkrant.com en je weet genoeg.


Dreke
Berichten: 2221
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 20:25

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Dreke » 21 Jan 2018, 22:26

Drie (!) maanden zonder overwinning. Dat zegt genoeg. De conclusies over de trainer zijn terecht. Niet de juiste man.

Dat we nog altijd gedeeld zesde staan, zegt mogelijk nog meer over het niveau van de rest.

A loyal football fan only supports the shirt...

Black Husky
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 Jan 2018, 07:41

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Black Husky » 22 Jan 2018, 09:09

Het probleem met JDR heeft vooral te maken met ZIJN grinta.
Als je hem naast de lijn ziet staan, 9 keer van de 10 staat hij stil en zijn zijn armen gekruist (zelfde als COL deed)
Hij heeft hetzelfde gezag als COL vroeger in der tijd had. Geen controle over zijn spelers en niet echt een leidersfiguur.
Als je dan bekijkt de tijd van ferreira. Die stond te springen, bewegen, roepen langs zijn lijn, en dwong respect van zijn spelers af.
Zag je een speler hem niet 100% geven, dan kreeg die een serieuze bolwassing, en een ploeg paar matchen minder spelen, straftraining.
Dit heb je nooit onder COL en JDR gehad.
Ik ga van fereira geen heilige maken, heeft ons ook een mes in de rug gestoken, maar op gebied van trainingsmentaliteit was er een 100% verschil met JDR.
Je hebt nu een ploeg op de plein staan, die in het begin van het seizoen, een paar matchen onder marquez heeft gespeeld, mooie prestaties gehad (ookal verstonden ze hem niet wss), maar toch voor elke bal vocht, die een systeem speelde onder marquez, waarbij JDR dat systeem overgenomen heeft, de andere trainers hadden het systeem door en pastten hun systeem aan STVV aan, JDR heeft zitten zoeken naar ander systeem en vindt gewoon geen ander systeem.

Deze periode had je verleden jaar ook onder Leko, en toen :Roland: zich ermee begon te moeien van ander systeem te moeten zetten, zijn de punten ook gekomen.
Ik denk dat JDR te rap hoofdtrainer is geworden, en geen ervaring had. Laat JDR blijven,als T2 onder een trainer met ervaring, laat hem ervaring opdoen, en dan kan dit nog een goede trainer worden


Mikman
Berichten: 3162
Lid geworden op: 12 Okt 2010, 11:51

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Mikman » 22 Jan 2018, 10:34

Black Husky schreef:Ik denk dat JDR te rap hoofdtrainer is geworden, en geen ervaring had. Laat JDR blijven,als T2 onder een trainer met ervaring, laat hem ervaring opdoen, en dan kan dit nog een goede trainer worden


Ik denk niet dat dat een goeie oplossing is. Ten eerste zou zijn gezag zijn aangetast ( ok, in Antwerp deden ze iets gelijkaardig maar die situatie was anders ) en ten tweede zie ik niet in waarom wij een opleidingsclub voor trainers moeten zijn. Wanneer je spelers opleidt en met winst doorverkoopt, dan is dat een economisch model dat verdedigbaar is, maar een trainer 'opleiden' of een kans geven brengt de club weinig financiële return. Zeker als je kosten/baten analyse maakt ( supporters die massaal wegblijven, al ligt dat zeker niet alleen aan de trainer natuurlijk, het probleem is er al veel langer ). JDR heeft zijn kans gekregen van de achterban en is onder een gunstig gesternte kunnen starten, zonder druk ook, maar we moeten eerlijk zijn en zeggen dat het een mis-cast is. Een 6 op 30 brengt iedere trainer onder druk en wat op het veld te zien was, was nog erger dan de cijfers doen vermoeden. Bovendien neemt hij beslissingen die de wenkbrauwen doen fronsen. Het is goed dat een trainer zijn ding mag doen, maar als je keer op keer met je neus tegen de muur knalt dan houdt het een bepaald moment op. Bourard mag plots starten omdat hij dixit de trainer het goed deed op oefenkamp, maar waarom geldt dat dan niet voor Abrahams? Je hoeft toch geen grote kenner te zijn om te zien dat Abrahams veel meer natuurlijke klasse heeft dan Bourard?

Voor de winterstop heette het nog dat ze fysiek niet in orde waren. Wel, zaterdag -enfin, de 10 minuten die ik gezien heb vooraleer ik weg zapte- zag het er even lusteloos uit als voordien.

Mijn tip aan de Japanse eigenaars:

-Haal Jacky terug en maak Vrancken T2. Als ik JM op TV Limburg hoor vertellen over STVV, dan weet ik: die snapt het. Die weet wat hier leeft. Het is vooral dát wat we op dit moment nodig hebben. Iemand die het publiek bespeelt. En Vrancken kan als T2 in de schaduw werken, iets wat in Kortrijk naar verluidt tot ieders tevredenheid zeer goed doet. Die twee lijken me een goeie combinatie. En vooral iets wat we gezien de omstandigheden nodig hebben.

-Geef COL een hybride functie van TD/scouting/T3. Die man heeft wel degelijk kennis van voetbal maar je moet hem op de juiste plek zetten.

-We mogen een influx van Japanners verwachten maar toch moet er ook werk gemaakt worden van het versterken van de identiteit ( zie ook het trainersverhaal ). Dat hoeven niet per sé Limburgers of Haspengouwers te zijn, spelers als Kotysch of Kitsiou passen ook in de mentaliteit hier. Maar er is (alweer) een overaanbod aan Franstalige spelers, die hoe je het draait of keert toch een bepaalde mentaliteit meedragen die niet eigen is aan deze club. Ik heb weinig op met Pirard, Dussaut, Antunes...
Als er toch bepaalde financiële mogelijkheden zijn, dan zou ik behalve Schoofs ook eens kijken naar Odoi die bij Fulham op de bank zit. En misschien moeten we Pirard toch maar eens ruilen voor Thoelen ( en een som geld ). Bezus, Dussaut en Pirard out en vervangen door Schoofs, Odoi en Thoelen ( mag ook een andere doelman zijn, maar is me nu plots een Belgisch/Limburgse doelman die ik me voor de geest kan halen ) en je krijgt al een ander verhaal naar de supporters toe. Zeker als je ook werk maakt van de trainersstaf.


enerkey
Berichten: 1081
Lid geworden op: 12 Okt 2010, 19:32

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor enerkey » 22 Jan 2018, 11:29

Wat Jacky betreft ben ik het mee eens. (Vrancken kan ik niet uitstaan, maar das iets persoonlijks.). Ik vond het geweldig hoe hij vorig jaar Westerlo overpakte en er het vuur inkreeg. Het wordt ook eens tijd dat we terug tegen de schenen schoppen en uit te anonimitiet kruipen.


Hallo-Tokyo
Berichten: 369
Lid geworden op: 14 Aug 2017, 12:28

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Hallo-Tokyo » 22 Jan 2018, 11:39

Beter dan Jacky is er niet.

- vrij
- haspengouwer geworden
- kent het huis zoals niemand het kent

Niemand zal 100% match hebben met alle elementen maar wie anders dan Jacky kan je oppeppen tegen Genk Anderlecht Club Brugge en zeker ook Charleroi.

Alleen Jacky maakt van Bezus een beest.
Alleen Jacky zet Boli op scheep.
Alleen Jacky kan op korte termijn iets betekenen voor STVV


STVV-fan
Berichten: 2981
Lid geworden op: 06 Jul 2013, 03:15

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor STVV-fan » 22 Jan 2018, 12:01

Het is ver gekomen als er onder de forumleden een quasi consensus te vinden valt om JM aan te stellen als trainer :lol: :clap:


Gebruikersavatar
Jan Bulder
Berichten: 1013
Lid geworden op: 17 Okt 2010, 14:35

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Jan Bulder » 22 Jan 2018, 12:05

Ik weet niet op welke basis JM hier als ideale man aanzien wordt. Ik meen me te herinneren dat hij hier tijdens zijn laatste seizoen toch aardig werd weggehoond o.w.v. zijn arrogante houding, aanvaringen met fans en ongelukkige beslissingen. Wat betreft die arrogante houding, heb ik in de jaren nadien weinig beterschap gemerkt, integendeel.

Ga het volledige lijstje van clubs er maar op na. In 16 jaar trainerschap weinig neergezet. Na de opwaartse spiraal STVV, Charleroi, Club, is het alleen maar bergaf gegaan.

JM is een fake Noord-Limburgs karakter, dat een rolletje speelt. Alleen al wat dat betreft past hij niet bij STVV.

Voor een beter Staaien, zonder Duchâtelet en parasiterende aanhangsels.

Black Husky
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 Jan 2018, 07:41

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Black Husky » 22 Jan 2018, 12:43

Ik twijfel ook nog aan het kunnen van JM.
Hij had toen het geluk een in supervorm zijnde Boffin, Echte spits Mbonabucya met flanken als perreira en buvens in zijn ploeg te kunnen zetten.
Op da gebied denk ik dan dat Ferreira eerder met deze groep meer te kunnen verrichten.
Ok, hij heeft ons verloochend met toen naar standard te trekken, maar was toch de laatste trainer die ik weet dat respect van zijn spelers afdwong.
Ik ga mss nu als een fan van hem klinken, maar hij speelde attractief voetbal, kwam goed overeen met spelers, staff en supporters (tot zijn vertrek toch), en weet hoe om te gaan met de jeugd dat bij hem loopt.
Ook nog rekening houdend met het feit dat hij vrij is, al met COL heeft samengewerkt (dus de T2 verhouding rees is) en dat hij de verwachtingen van STVV-supporters kent


Hallo-Tokyo
Berichten: 369
Lid geworden op: 14 Aug 2017, 12:28

Re: Het 'probleem' JDR

Berichtdoor Hallo-Tokyo » 22 Jan 2018, 13:12

Jan Bulder schreef:Ik weet niet op welke basis JM hier als ideale man aanzien wordt. Ik meen me te herinneren dat hij hier tijdens zijn laatste seizoen toch aardig werd weggehoond o.w.v. zijn arrogante houding, aanvaringen met fans en ongelukkige beslissingen. Wat betreft die arrogante houding, heb ik in de jaren nadien weinig beterschap gemerkt, integendeel.

Ga het volledige lijstje van clubs er maar op na. In 16 jaar trainerschap weinig neergezet. Na de opwaartse spiraal STVV, Charleroi, Club, is het alleen maar bergaf gegaan.

JM is een fake Noord-Limburgs karakter, dat een rolletje speelt. Alleen al wat dat betreft past hij niet bij STVV.Allez dan geen JM.
Breng eens een andere naam om het tij te keren.Terug naar “Beleid en visie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast