STVV gaat over in Japanse handen

Alles over het beleid van onze club
Dreke
Berichten: 3623
Lid geworden op: 10 okt 2010, 20:25

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Dreke »

Positivo schreef:Dreke, ge danst rond de hete brij heen !
Concreet ! W a t d o e t d e c l u b ? WAT ?
En leg me ook maar eens ineens uit of de supporters van STVV geen revolutie zouden ontketenen als hun club degradeert met een dikke vetpot op de bank ! Iets wat in Mechelen gebeurd is !
- ombudsdienst tussen club en supporters, abonnee of niet > die heeft ooit bestaan bij ons, nu nog?
- een spreekbuis om "u" tegen te zeggen die weet hoe de supporters aan te spreken omdat hij één van hen is > wie is ons uithangbord, het klankbord waar wij fier op mogen zijn?
- traditie die in ere gehouden wordt (bv hun harmonie) > ik zie geen enkele traditie meer
- fanweekend > hoe zit het met onze fandag?
- een maandelijks magazine ondersteund door de club > waar is ons clubblad gebleven?
- een community werking die geroemd wordt > bij STVV?
- over de vertegenwoordiging in het bestuur heb ik het bewust niet aangezien dit in Mechelen nogal een specifiek geval is
- samengevat: in Mechelen hebben ze iets waar ze in geloven, waar ze zich mee vereenzelvigen

Eigenlijk is het zielig dat ik hier de argumenten pro YR KV moet opsommen, want ik moet hen eigenlijk niet zo. :-) Op zich is dit ook de verkeerde discussie. De verklaring waarom het volk hier afhaakt is al meermaals neergepend. Hoe dit beter kan, staat hier ook.

Of het revolutie zou zijn, weet ik niet. Ik heb geen glazen bol. Jij wel?
A loyal football fan only supports the shirt...
Positivo
Berichten: 1853
Lid geworden op: 12 jul 2017, 17:57

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Positivo »

@ Lindoke
Wat OOK fout zit in uw redenering omtrent die transfersom van omgerekend 350.000 euro , is dat het jaar waarover je spreekt 6 jaar voor het Bosman-arrest was. Toen moest een club voor IEDERE speler een transfersom betalen, einde contract of niet. De periode nu en toen is onvergelijkbaar.
Positivo
Berichten: 1853
Lid geworden op: 12 jul 2017, 17:57

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Positivo »

@ Dreke.
Ok. Ik kan me iets voorstellen met wat je argumenteert. Of de Japanners dàt gaan invullen is zéér de vraag. Of dat hier nodig is ? Dat is ook de vraag.

Volg me eens in MIJN redenering. Bij onze laatste degradatie was, ondanks alles het niet zo slecht gesteld met de supporters - integendeel - Dat was ten tijde van de nieuwbouw van de hoofdtribune - de tribunes zaten toen echt wel behoorlijk vol - zelfs in tweede.

Het eerste seizoen terug in eerste was (de eerste seizoenshelft) een voltreffer. Na die desastreuze (verplichte?)uitverkoop door BL (met COL) een tragedie. Een vraag die mag gesteld worden is ook, waarom zijn die spelers toen vertrokken (buiten het feit dat ze moesten omdat er geld nodig was ) ? Het loon en zeker ook de beperkte ambitie van een club als Stvv ....

Toen heeft de gemiddelde supporter zich verschrikkelijk bedrogen gevoeld en is de vrije val ingezet.

Stel je eens voor dat Edmilson, (zelfs Dompé), Schoofs, de trainer aan boord zouden gebleven zijn en dat de ploeg het seizoen nadien op enkele plaatsen versterking zou gehaald hebben .... Wat denk je ? Ik weet het wel .... 1000 supporters méér ipv 3000 minder.

Laat ons hopen dat de Japanners met hun plannen kunnen realiseren wat BL en anderen niet konden. Ze mogen wat mij betreft nu wat signalen geven .... Bvb een lange termijn contract voor beloftevolle spelers als bvb Alexis Desart en andere dragende spelers.
Gebruikersavatar
zipke373
Berichten: 1417
Lid geworden op: 29 sep 2010, 06:52
Supporter van: K.STVV

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door zipke373 »

Positivo schreef:Lindoke,
Klein detail, ze hebben de handdoek moeten gooien !
ik ben de index niet gaan opzoeken, maar de broodprijs was in 1988 - 1,20 euro.
De prijzen zijn dus nauwelijks verdubbeld - niet maal 5 !
Zo werken de getallen hier op het forum ALTIJD !
Dat is wel heel positief Positivo...de broodprijs werd tot 2004 gecontroleerd door de staat.
We zullen iets nemen wat op Stayen meer voor de hand liggend is...de prijs van een pintje bier.
1988 vond ik niet terug, maar in 1996 was de prijs van een pintje gemiddeld 35 BEF ofwel zo'n 0,87 euro. Nu is die prijs op Stayen 2,20 euro dus maal 2.53. Als je naar 1988 gaat ga je makkelijk aan maal 3 zitten...ik begon toen mijn eerste pintjes te drinken aan 25 BEF of zo'n 0,62 euro. ( Dat zou x 3,5 zijn).

Dus x5 is beetje veel, maar nauwelijks x2 is echt te weinig. Cnops zou nu 1.000.000 tot 1.250.000 euro kosten.
Positivo
Berichten: 1853
Lid geworden op: 12 jul 2017, 17:57

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Positivo »

@zipke373

Akkoord.
Maar mijn bijdrage nadien, dat het Bosman arrest die twee periodes onvergelijkbaar maakt, moet je ook meenemen in het vergelijk.
Gebruikersavatar
zipke373
Berichten: 1417
Lid geworden op: 29 sep 2010, 06:52
Supporter van: K.STVV

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door zipke373 »

Positivo schreef:@zipke373

Akkoord.
Maar mijn bijdrage nadien, dat het Bosman arrest die twee periodes onvergelijkbaar maakt, moet je ook meenemen in het vergelijk.
Geen probleem, daar heb je absoluut een punt. Maar neem dan evengoed mee dat Harry Cnops nu als Belgische spits nog steeds duur zou zijn. Wij verkopen de Gerkens- en Peetersen nu voor 1-1,5 miljoen euro. Dus een Belgische spits binnen halen die op dat moment bij Antwerp speelde ( goede ploeg toen) zou nu vergelijkbaar zijn met de transferprijzen van Gerkens, Peeters of Edmilson.
Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 6716
Lid geworden op: 10 okt 2010, 14:09

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Jacques »

Resultaten kunnen mensen lokken (mits de marketing goed is), mensen identificeren zich graag met succes. Betrokkenheid houdt mensen aan boord in moeilijke tijden. 't Is het cement of bindweefsel dat mensen bij de club houdt als andere zaken weg- of tegenvallen. Op de vraag of dat nodig is, ga ik zelfs niet antwoorden. Een blik op de tribunes vandaag en zowat elk moment voor 3 jaar geleden, zegt voldoende.

Wat de gemeenschapswerking betreft, hebben we een aantal degelijke voorbeelden uit ons amateuristisch verleden. Ze werden niet altijd onder de noemer gemeenschapswerking geplaatst, de term bestond toen nog niet, maar hadden wel dat effect. Aansluitend bij het lijstje van Dreke kan je ook nog het voetbaltornooi plaatsen tijdens de fandag, het hele Sector-L gebeuren dat de (veelal) jeugd verenigde en (opnieuw) naar de club lokte, een eigen stalletje op de kerstmarkt en ga zo maar door. Dat zijn allemaal geen grootste dingen en er waren ook miskleunen bij, maar ze hadden bij elkaar opgeteld een sterker verbindend effect dan de primeur obsessie van een jaar of twee geleden of wereldvreemde hersenspinsels zoals het verminken van ons (natuurgras)veld met ene graafmachine na afloop van de laatste wedstrijd (om het te vervangen door kunstgras), het verwijderen van de K uit KSTVV, de tweekoppige adelaar ("die mottige vogel") die men ooit uit het logo dacht te halen of onzin uitkramen als "stvv is een club die toevallig in St-Truiden speelt". Zulke zaken hadden als netto effect dat ze de afstand tussen club en achterban alleen maar vergrootten.
Ook nu gebeuren er af en toe goede zaken, zoals de voedselbedeling bij Sint-Vincentius of Binkie die een ronde deed langs verschillende scholen. Zulke zaken moeten meer en consequenter gebeuren. Ze moeten niet spectaculair zijn, maar wel volgehouden worden en op verschillende niveaus en naar verschillende doelgroepen toe gebeuren zodat club, stad en gemeenschap terug in 1 adem genoemd worden.

Het spreekwoord zegt: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. We hebben het plots snel zien gaan, met -3000 op een paar maanden tijd zeer snel zelfs, nu zal het een grote, volgehouden inspanning vragen om het terug te doen komen.
Laatst gewijzigd door Jacques op 15 mei 2018, 14:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Overdrijven is een kunst
Gebruikersavatar
Iniesta
Berichten: 1310
Lid geworden op: 15 okt 2010, 18:35

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Iniesta »

miel schreef:Het verleden vergelijken met het heden en uw vastklampen aan nostalgie heeft geen enkele zin .
De wereld gaat met een rotvaart vooruit , en dat geldt ook in het voetbal .
Nostalgische momenten zijn er om te koesteren en oude verhalen op te halen , maar ook niet meer dan dat .
Als ze het moesten doen zoals weleer was er van ons al lang geen sprake meer , de budgetten zijn een veelvoud van destijds .
Geen wonder dat de schuld opliep wanneer er elk seizoen een exploitatie tekort opdook , omdat enig sinds binnen de perken te houden moest men wel verkopen of bij passen . Maar sommigen geloven nog steeds in Sinterklaas .
Alles kan of kon beter , maar soms moet je ook eens tevreden kunnen zijn met wat je hebt ipv altijd maar te zeuren en te focussen op wat je niet hebt .
In dat opzicht hebben ze het wat mij betreft bij STVV niet eens zo slecht gedaan .
Kijk eens naar Mechelen en Lier toch 2 traditie clubs met heel wat meer adelbrieven dan de onze
Mechelen had gekocht om PO1 te spelen , menig Stvv supporter benijde KV voor de gedane transfers , daar is het ook niet naar wens gelopen
Maar daar hebben de supporters een andere ingesteldheid waar wij een punt mogen aan zuigen .
Het verleden is voorbij, het is nu wat telt, dat klopt. Wie echter geen rekening houdt met fouten uit het verleden is gedoemd ze opnieuw te maken.

Dat de wereld vooruit gaat was de kern van mijn post. Het gebrek aan vooruitgang was net het punt.De belofte was break even en professionaliteit, de realiteit was een vermenigvuldiging van schulden en amper resultaat. Bestuurlijke blunders bleven met de regelmaat van de klok komen.

Een tekort komt er omdat je niet bekwaam bent om de zaak winstgevend te runnen maw de beloofde break even werd nooit gehaald, de primeur in schulden wel.

Ik heb duidelijk gezegd dat ik NIET in sinterklaas geloof noch zo iemand wil.Er is veel tussen sinterklaas spelen en bergen schulden opstapelen denk ik.

Tevreden zijn met wat je hebt is een voorwaarde voor geluk... maar dan moet je wel wat hebben. Als je tevreden bent met achteruitgaan dan ben je niet bezig met gelukkig worden maar met verliezen, tot de eigenheid toe. Ik had jaren geleden nooit gedacht dat we zo diep konden zakken.

Bij andere clubs gaat er ook veel fout maar is dat een reden om dat bij ons te minimaliseren? Wat bij Mechelen bijvoorbeeld niet verloren is, is de band met de club. Die mannen komen wel terug want voetbal leeft daar wel nog.

Zo zijn wij ook steeds teruggekeerd na het zoveelste debacle, oa door de drive van de supps die de basis vormt van deze club. Iets waar spelers en sponsors van houden en waar voetbal nog altijd op gebaseerd is ondanks de commercialisering die niet meer om te keren is en ik ook niet wens om te keren. Neem dat uit de mix en het kaartenhuis stort in elkaar. Zonder supps is er geen commerce.
STVV-fan
Berichten: 5975
Lid geworden op: 06 jul 2013, 03:15
Supporter van: STVV

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door STVV-fan »

Vermits de Japanners aangaven dat ze een soortement "totaalervaring" willen creëren voor mensen die naar het voetbal gaan en vermits mensen als Iniesta aangaven dat ze bepaalde acties die de club in het verleden deed wel konden smaken, zou ik zeggen:

Dat de Jappen eens luisteren bij de supporters zelf?
Een soortement "ideënbus" voor events of dergelijke. De meest terugkomende en realistische opties, daar kun je dan mee werken.

En neem nu nog dat de Jappen daar niks concreets mee zouden doen (wat ik ze eigenlijk ook niet zie doen eerlijk gezegd), geeft het hun wel een beeld van wat er leeft bij de supporters en kunnen ze zo kijken hoe ze mensen terug naar het stadion kunnen krijgen.

Het enige wat ze NIET moeten doen is iets organiseren en erna doen alsof de supporters het leuk vinden.
Vouch
Berichten: 1102
Lid geworden op: 30 jun 2015, 23:06

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Vouch »

Laat STVV eens terug gewoon een voetbalclub zijn ipv een investeringsproject en het zou al veel helpen.
Gebruikersavatar
lindoke
Berichten: 4113
Lid geworden op: 09 okt 2010, 21:45
Supporter van: STVV

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door lindoke »

Iniesta schreef:
......Zo zijn wij ook steeds teruggekeerd na het zoveelste debacle, oa door de drive van de supps die de basis vormt van deze club......
Dat is nu net hetgeen wat ik triest vind en we onder het beleid van RD kwijt geraakt zijn. Die veerkracht om telkens terug te keren. Er zelfs een aantal jaren tweede klasse bijnemen en geduld en hoop koesteren dat we gingen terug keren naar eerste klasse.

De afgelopen twee seizoenen hebben bij heel veel supporters iets fundamenteel kapot gemaakt. Daardoor zijn we ook die veerkracht kwijt geraakt. Wat het juist was is moeilijk te zeggen omdat het een opeenstapeling geweest is van teleurstellingen. Gebrek aan ambitie, bij het eerste beste bod de beste spelers van de hand doen, het verschuiven van spelers door RD tussen zijn verschillende clubs, het voetbal op Stayen degraderen naar een neven evenement, machteloos toezien hoe onze club gedegradeerd werd tot een ploegje dat niet eens meer in zijn eigen stadion kan voetballen maar op een stuk plastiek moet spelen aan een torenhoge huurprijs om de geldhoop van een rijke vrek nog wat hoger te maken......

Nu spreken we zelfs niet meer van degraderen en terug keren!!! Nu raken we zelfs niet meer bewogen als we 3/4 van het seizoen in de top 6 meedraaien! Zo afgestompt en gevoelloos zijn vele supporters geworden! Het beleid van RD heeft dat vuur, die liefde voor geel en blauw gedoofd. In veel supportersharten is dat vuur nog altijd aanwezig is maar is het een waakvlammetje geworden door de vele teleurstellingen. Ik weet dat dit vuur terug kan aangewakkerd worden en terug als een roodgloeiende oven kan branden. Vraag is alleen......hoe. En gaan de nieuwe beleidsmensen dat vuur terug aangewakkerd krijgen?
Professionaliteit: het deskundig, op een kwalitatief goede manier uitoefenen van een beroep door de beroepskracht.
Positivo
Berichten: 1853
Lid geworden op: 12 jul 2017, 17:57

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Positivo »

Iniesta, je schrijft : “Bergen schulden”
Ik kan je natuurlijk niet verplichten om bijdragen te lezen. Maar op 8 mei heb ik duidelijk aangetoond (door niemand weerlegd) , in deze topic dat STVV geen schulden heeft ten overstaan van derden. Trouwens moest dat kloppen wat je schrijft (bergen schulden) dan kreeg STVV geen licentie. Weerleg mijn theorie en dan heb je recht van spreken.

Je schrijft : “Ik had jaren geleden nooit gedacht dat we zo diep konden zakken.”
En wat had je jaren geleden dan gedacht ?
Misschien een Nieuw stadion ?
Goed meedraaien in de jupiler pro league ?
Na 100 jaar eindelijk Genk thuis eens een paar keer kloppen ?
Tegen Standard een 4 op 6 halen ?
Tegen Anderlecht 6 op 6 ?
Verlost zijn van licentieproblemen ?
Beloftevolle nieuwe investeerders (Japanners) ?

Misschien nog een 2e levensles.
Als de verwachtingen te groot zijn, zijn de ontgoochelingen dat ook ….
Laatst gewijzigd door Positivo op 16 mei 2018, 10:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 6716
Lid geworden op: 10 okt 2010, 14:09

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Jacques »

Positivo schreef:Iniesta, je schrijft : “Bergen schulden”
Ik kan je natuurlijk niet verplichten om bijdragen te lezen. Maar op 8 mei heb ik duidelijk aangetoond (door niemand weerlegd) , in deze topic dat STVV geen schulden heeft. Trouwens moest dat kloppen wat je schrijft (bergen schulden) dan kreeg STVV geen licentie. Weerleg mijn theorie en dan heb je recht van spreken.
In die bewuste post spreek je jezelf wel tegen. Tweemaal zeg je dat er een schuld is om finaal te concluderen dat er geen schuld is. Er zijn weliswaar bepaalde boekhoudkundige regels en constructies, maar als je zelf schrijft "de schuld te reduceren van 8,5 naar 3,5 miljoen", dan zeg je volgens mij zelf nogal letterlijk dat er een schuld is. ;)

Overigens is het hebben van schulden an sich geen reden om de licentie niet toe te kennen en is dat an sich ook geen bedreiging voor het voortbestaan van de onderneming (wel een licentiecriterium). Er wordt wel streng toegezien op bonds- en overheidsschulden (vb. RSZ, bedrijfsvoorheffing) maar wat schulden aan privé-personen/ondernemingen betreft, is men zo streng niet. Dat zorgt er bv. ook voor dat bij Lommel, Mechelen, Beerschot en nu ook Lierse een pak leveranciers e.d. naar hun centen kunnen fluiten.
"Bergen schulden" kan natuurlijk vanalles zijn, van 1 miljoen tot 100 miljoen. Minstens even belangrijk is wat er tegenover staat, maar ook hoe stabiel dat is. De waarde van patrimonium is bv. over het algemeen veel stabieler dan die van spelers.
Positivo schreef:En nu een laatste maar toch belangrijke toelichting over die fameuze schuld van 8.5 miljoen. Ik zou het appreciëren moesten forumleden als Mikman en Kenniksvanvoetbal dit verhaal voorzien van commentaar. Ernstige commentaren zijn altijd welkom.

Hier komt het in de vorm van een hopelijk voor iedereen verstaanbaar verhaal.

De inkomsten van stvv waren gedurende jaren lager dan de uitgaven.
Daardoor ontstond er geldtekort bij stvv om lonen van de spelers en andere zaken te betalen. Hoe loste RD(BM, BL) dat op ? Door geld van zijn (hun) (waarschijnlijk privé) rekening naar stvv over te schrijven. Zo kon stvv met vers geld opnieuw zijn verplichtingen voldoen.
Maar dergelijke transactie (die overschrijving) moet in de boeken van stvv komen.
Belangrijk : RD liet die overschrijving(en) boeken op de rekening courant. In die omstandigheden wordt de rekening courant beschouwd als een schuld van de onderneming. (Een schuld van stvv aan RD) .Uiteindelijk opgelopen tot 8.5 miljoen. Hij had die overschrijvingen ook kunnen laten boeken op de rekening kapitaal.... In dat geval zou stvv géén schuld gehad hebben.
Maar waarom liet hij dan die overschrijving(en) boeken op de rekening courant en niet op de rekening kapitaal ? Neen, niet om de supporters te treiteren maar eenvoudig omdat , wanneer hij de overschrijving liet boeken op de rekening courant hij op een eenvoudige manier (wanneer stvv geld zou hebben .....hahahaha) zijn 8.5 miljoen (of een deel ) terug kon overschrijven naar zijn privé-rekening. Iets wat hij niet zou gekund hebben bij boeking op de rekening kapitaal. Geld dat men stort aan stvv en op de rekening kapitaal boekt wordt eigendom van stvv. Let op : Met een kapiaalsvermindering is er dat zo uit (als er geld is)

Dit is ook de reden waarom de Japanners er in slagen om met een eenvoudige boeking de schuld te reduceren van 8.5 naar 3.5 miljoen.

Stvv heeft geen schulden !
Overdrijven is een kunst
Positivo
Berichten: 1853
Lid geworden op: 12 jul 2017, 17:57

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Positivo »

Jacques.
Ik kan je volgen. Maar het wordt een woordenspel. Daarom verbeter ik mijn tekst als volgt:

Stvv heeft geen schuld tegenoverstaan van derden.

Ik heb mijn bijdrage van 8 mei dan ook in die zin aangepast.

Schulden aan de aandeelhouders - kapitaal zeker - rekening courant minder - worden niet als schuld beschouwd.
Het is ook een kwestie van willen begrijpen.

Als je op de rekening van de bank -2000 euro staat en op een spaarboek + 2000 staan hebt,
Sta je dan in het rood ?
Gebruikersavatar
Iniesta
Berichten: 1310
Lid geworden op: 15 okt 2010, 18:35

Re: STVV gaat over in Japanse handen

Bericht door Iniesta »

Aan wie wij schulden hebben maakt voor mij geen verschil, het tekort is onder RD enorm opgelopen, punt uit. Dat de boekhoudkundige regels het vooral makkelijk maakten dat hij zijn geld terug kon krijgen zegt genoeg over zijn prioriteiten. Kortom de conclusie is dat RD zijn belofte van Break even nooit gehaald heeft en enkel een serieuze rekening aan hem gemaakt heeft door zijn eigen wanbeleid.

Ik heb geen grote eisen voor de club. Een nieuw stadion stond dus niet direct op mijn verlanglijst. Wij hebben trouwens geen nieuw stadion maar een verbouwd stadion waar wij toevallig in spelen zolang wij de huur kunnen betalen. Over het stadion heb ik trouwens minder kritiek dan anderen.

Ik kom naar het voetbal vooral... om voetbal te zien. Dat betekent voor mij meer dan af en toe tijdelijk meedraaien. Ik zou graag een soort evolutie zien van de jojo-club naar wat meer stabiliteit. Minder vaak in degradatieproblemen komen, aantrekkelijk voetbal spelen met spelers/trainers die niet vertrokken zijn voor het seizoen halfweg is.Eens een keertje net wel ipv steevast net niet. Terug wat beleving ipv het kunstmatige hypen van fake-events en records die even authentiek zijn als ons gras. Is dat zo veeleisend?
Plaats reactie