STVV in VM

Een krantenartikel gelezen? Een reportage in een magazine of op tv?
Gebruikersavatar
weekenders
Berichten: 627
Lid geworden op: 29 Jan 2012, 11:30

Re: STVV in VM

Berichtdoor weekenders » 22 Sep 2017, 10:06

Steppe, Asamoah, Antunes, Botaka en Ceballos hebben allemaal een driejarig contract getekend.
Babacar Gueye gehuurd met aankoopoptie.
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170628_0294 ... oorgesteld


Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 3980
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 14:09

Re: STVV in VM

Berichtdoor Jacques » 22 Sep 2017, 10:46

Dreke schreef:Als dergelijke regels er voor zouden zorgen dat STVV wél gaat inzetten op scouting, weet ik niet of dat zo'n slechte zaak zou zijn.

Inderdaad. Ik zou vooral zeggen: als alle clubs, inclusief STVV, daardoor wat doordachter transfers gaan doen i.p.v. iedere transferperiode 10-20 spelers te (ver)kopen/(ver)huren, lijkt me dat een zeer goede zaak.

Huren om het financieel risico te beperken is (vanuit financieel oogpunt) verstandig, maar het geeft ook aan dat je zelf beseft over (te) weinig know how te beschikken om het op de klassieke manier te doen.

"We zijn ver van huis en van de oorspronkelijke bedoeling van voetbal ... als zo weinig mogelijk investeren en zoveel mogelijk profiteren de trend wordt." Hans Vandeweghe


Mikman
Berichten: 2810
Lid geworden op: 12 Okt 2010, 11:51

Re: STVV in VM

Berichtdoor Mikman » 11 Okt 2017, 10:46Op termijn wil minderheidsaandeelhouder DMM.com STVV overnemen en investeren in een Waalse academie in Namen.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Google+ Deel op LinkedIn Verzenden via mail Lees later Afdrukken
Vier maanden na de intrede van het Japanse onlinebedrijf DMM.com in de aandelenstructuur van STVV beginnen de contouren van de samenwerking duidelijk te worden. DMM, wat staat voor Digital Media Mart, kocht in juni twintig procent van de aandelen en mikt op de lange termijn op een volledige overname van Sint-Truiden. Op voorwaarde dat er tijdens de audit van de club geen lijken uit de kast vallen.

In afwachting dat de doorlichting is afgerond, stuurde DMM de voorbije maanden een achttal medewerkers op pad om zich in te werken op Stayen. Masahiro Shimoda, die een verleden heeft bij de Japanse voetbalbond, streek als eerste neer in Limburg en is als T2 bij de beloften de enige die zich met het sportieve bezighoudt. Zeven andere Japanners bestuderen de economische activiteiten van de club.

Voor DMM is STVV hoe dan ook een goedkope toegangspoort tot Europa - het zou hen een veelvoud kosten om voet aan de grond te krijgen in Engeland, Frankrijk of Duitsland. Een belangrijke pijler in het DMM-project is de nieuw te bouwen voetbalacademie op het grondgebied van Namen. De Limburgers zijn ervan overtuigd dat ze de voetbalwoestijn tussen Charleroi, Sint-Truiden, Luik en de provincie Luxemburg kunnen inpalmen. De Japanners voelen aan dat investeren in Namen, een stad met een bloeiend universiteitsleven, geen kwaad kan. De streefdatum voor de oplevering van de academie is in de loop van 2020 of ten laatste in 2021.
'Als je beslissingen moet nemen in vluchtelingendossiers, is voetbal maar bijzaak'
Alain Eliasy
Journalist bij Sport/Voetbalmagazine
10/10/17 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:28
Jonas De Roeck is hot in trainersland. Met STVV ontpopte de jonge Antwerpenaar zich tot revelatie van de competitiestart, maar enkele maanden geleden combineerde hij het trainerschap van Berchem nog gewoon met een job bij de gemeente, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

10
Keer gedeeldDeel op Facebook Deel op Twitter Deel op Google+ Deel op LinkedIn Verzenden via mail Lees later Afdrukken
'Als je beslissingen moet nemen in vluchtelingendossiers, is voetbal maar bijzaak'
Jonas De Roeck © BELGAIMAGE

Geen trainer in eerste klasse die de jongste weken zo fel bejubeld werd als Jonas De Roeck. Een paar maanden geleden was hij nog gewoon Jonas, gemeenteambtenaar op de dienst vreemdelingen in Brasschaat. Nu en dan werd hij herkend door een Antwerpsupporter - op een dag stond zelfs Jean-Marie Pfaff voor zijn neus - maar hij werd vooral geconfronteerd met schrijnende verhalen.

ADVERTISING

'Je zou verschieten wat voor mensen je over de vloer krijgt', zegt De Roeck. 'Mensen die zich door het leven hebben gesparteld om te krijgen wat wij in België vanzelfsprekend vinden. Wat doe je met een Iraakse vrouw die voor haar leven vreest en via Turkije en Duitsland hier is gestrand? Keur je haar dossier goed of wijs je het af? Als je zo'n beslissing moet nemen dan is voetbal maar bijzaak. Boeiend werk, dat wel, maar zwaar. Op emotioneel én lichamelijk vlak. Ik heb veel respect voor mijn ex-collega's die dat al jaren doen. Na vijf maanden is STVV gekomen en we hebben het contract in onderling overleg ontbonden.'

Voor zijn verhuis naar Stayen kwam De Roeck uren te kort om al zijn bezigheden af te ronden: overdag werkte hij op de gemeente, 's avonds was hij trainer bij Berchem Sport en tussendoor moest hij blokken voor zijn Pro Licensecursus. 'Een vermoeiende periode. Het gebeurde dat ik mijn drie dochters gedurende twee of drie dagen niet zag. Mijn vrouw kon daar gelukkig mee overweg. Als je thuis geen steun krijgt, dan hou je zo'n ritme nooit vol.'

In enkele maanden tijd maakte hij de oversteek van tweede amateur naar eerste klasse. Hoe groot was de stap? De Roeck: 'Ik heb het voordeel dat veel ex-profspelers hebben: ik ken het milieu, de manier van werken en de dagelijkse beslommeringen. Eigenlijk doe ik hetzelfde als bij Berchem, al moet ik nu nog meer op de details letten. De grootste verandering is alles wat erbij komt kijken voor en na een training. De media zijn daar één aspect van, maar het schrikt mij niet af.

'Als speler heb ik van die kant nooit enige druk gevoeld. Noem het nuchterheid. Ik ben allang tot de conclusie gekomen dat voetbal niet het belangrijkste is in mijn leven.'

'Voetbal is niet het belangrijkste in mijn leven'

Lees het volledige interview met Jonas De Roeck in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 11 oktober.

When a person with money meets a person with experience, the one with experience ends up with the money and the one with money leaves with experience.

Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 3980
Lid geworden op: 10 Okt 2010, 14:09

Re: STVV in VM

Berichtdoor Jacques » 11 Okt 2017, 11:35

Geen slecht plan dat in Namen, waar eerder ook al een samenwerkingsakkoord mee gesloten werd. Met de sterke opleidingen van Genk in het noorden, Standard in het zuiden/zuidoosten en OHL in het westen is richting Namen zowat de enige expansierichting zonder noemenswaardige concurrentie.

"We zijn ver van huis en van de oorspronkelijke bedoeling van voetbal ... als zo weinig mogelijk investeren en zoveel mogelijk profiteren de trend wordt." Hans Vandeweghe


Terug naar “STVV in de media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast