Ek 2020 (2021)

Alles over de Jupiler Pro League, buitenlandse en Europese competities, enz.
Dreke
Berichten: 2906
Lid geworden op: 10 okt 2010, 20:25

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door Dreke »

Jacques schreef: 29 jun 2021, 14:49 Leedvermaak is logisch, maar wel zien dat wij ze vrijdag niet achterna gaan, want dan hebben we beiden evenveel bereikt nl. niks, nougabolle, nada. Eyes on the prize.
Ja, ja. Dat klopt allemaal wel. En er is ook maar één land dat de hoofdvogel kan afschieten. Maar als je daarop wacht om wat plezier te hebben, mis je de helft van de fun. Ook al zou je op het einde de beker pakken. Dan liever de creativiteit en de steken volop laten gaan. We leven maar één keer (naar 't schijnt).

Een Hollander, een Duister en een Fransman zaten op café...
A loyal football fan only supports the shirt...
wiekes
Berichten: 217
Lid geworden op: 15 jul 2017, 11:29

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door wiekes »

Terecht verloren tegen een betere ploeg, als een gast van 19 de beste speler was bij ons dat zegt genoeg, ik vraag mij af hoe de fifa de berekening maakt van de ranking, ze staan al 3 jaar op de eerste plaats en nog nooit een prijs gewonnen en zullen ook nooit een prijs pakken.
Dreke
Berichten: 2906
Lid geworden op: 10 okt 2010, 20:25

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door Dreke »

wiekes schreef: 03 jul 2021, 07:21 ik vraag mij af hoe de fifa de berekening maakt van de ranking, ze staan al 3 jaar op de eerste plaats en nog nooit een prijs gewonnen en zullen ook nooit een prijs pakken.
Ik vind dat dus een dwaze redenering. Er vallen wel wat bedenkingen te maken met die ranking, klopt. Maar in die redenering wint Club Brugge elk jaar de beker. Het gaat om knock-out voetbal. En dan kan het altijd gedaan zijn. Ongeveer elk land dat er nu nog in zit, had er al uit kunnen liggen. Zelfs met een heel goede generatie is de kans om een prijs te pakken gewoon heel klein.
A loyal football fan only supports the shirt...
wiekes
Berichten: 217
Lid geworden op: 15 jul 2017, 11:29

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door wiekes »

Als nr 1 van de wereld voorlopig nog hebben ze zelfs geen stadion heel Europa lacht met België en die vuile politieke spelletjes.
Dreke
Berichten: 2906
Lid geworden op: 10 okt 2010, 20:25

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door Dreke »

wiekes schreef: 03 jul 2021, 11:58 Als nr 1 van de wereld voorlopig nog hebben ze zelfs geen stadion heel Europa lacht met België en die vuile politieke spelletjes.
Als ge nu echt denkt dat de rest van Europa zich iets aantrekt van ons stadion, moet ge eens van uw wolk komen...
A loyal football fan only supports the shirt...
Mikman
Berichten: 3461
Lid geworden op: 12 okt 2010, 11:51

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door Mikman »

Kwalijke nieuwe trend in het moderne voetbal: spelers die ostentatief hun zilveren medaille uitdoen op het podium. Totaal respectloos naar je tegenstander én het tornooi. Wanneer er 24 ploegen meedoen kunnen er 23 niet winnen. Die medaille uitdoen heeft niks met winnaarsmentaliteit te maken, gewoon kuddegedrag. Wie niet meedoet, is bang aanzien te worden als een verrader. De enige reden waarom je het zou doen is wanneer je unfair behandelt bent geweest, maar dat was bij Engeland zeker niet het geval. En je kan die medaille achteraf nog altijd in de vuilbak smijten, of de premie van een paar miljoen die verbonden is aan de 2e plaats wegschenken ( wat de Engelse spelers ook effectief gedaan hebben, weliswaar op voorhand afgesproken ). En ja, natuurlijk heeft Engeland een unieke kans gemist, want ze hadden én een groot thuisvoordeel én een makkelijke tornooihelft.

Italië zeker geen onverdiende winnaar in en tornooi waarin niemand er bovenuit stak. Zoals vooraf voorspelt hangt het van details af. Een paar millimeter verschil zaten bij Italië net aan de goede kant: in de 8e finales tegen Oostenrijk stond Arnautovic nipt buitenspel, tegen ons scheelde het bij Lukaku ook maar een paar millimeter, en gisteren trapte Rashford een cruciale strafschop op de paal. Het geluk van de winnaar. Verdiend omdat ze wílden voetballen. Maar het verschil met 6, 7 andere landen was zoals verwacht echt niet groot. Uiteindelijk wint de ploeg die op het juiste moment het geluk aan zijn zijde af maar ook de kwaliteit had om zijn momenten te pakken.
Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 5995
Lid geworden op: 10 okt 2010, 14:09

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door Jacques »

Die laatste drie zinnen vatten het goed samen. Italië heeft niet de sterkste individuen, maar ze speelden als ploeg en zijn in iedere wedstrijd op zoek gegaan naar kansen en doelpunten. Tactisch ook superieur aan alle andere ploegen. Tegen België: druk vooruit blijven zetten tot in minuut 70, terwijl Martinez erbij stond en ernaar keek zoals een konijn naar een lichtbak staart, choking under pressure op de bank. Tegen Engeland na een vroege achterstand: in de eerste helft proberen het middenveld te heroveren via veel korte balcontacten, in de 2de helft een onzichtbare Immobile naar de kant halen en met een valse 9 gaan spelen waardoor ze nog meer gingen tikken en nog dominanter werden. Op een bepaald moment balbezit 70 - 30, terwijl Southgate, net als Martinez, niets deed om het spelbeeld te keren. Ook hier: choking under pressure op de bank tot en met de beslissende penaltyreeks. Wat ben je met een surplus aan individueel talent, als je het niet wil of kan gebruiken? En zie eens waar die verdediging van Italië stond. Opgeteld 70 jaar, maar Chiellini stond in de 85ste minuut wel naast Verratti mee te spelen. Nee, het is niet omdat je een dag ouder bent, dat je met een ei in de broek achteruit moet kruipen. Pakt daar ook nog even geel op Saka op het einde, take one for the team noemen ze dat, voordien ook nog ene paar hoogrisico-interventies in en rond de zestien, terwijl bij ons Hazard (schrik voor penalty) en Tielemans (schrik voor tweede geel) zich bewust inhielden bij de 0-1 en 0-2 tegen Italië. Wat een held, samen met Bonucci legt hij ze allemaal tussen de boterham.
Het is voor mij een verdiende en mooie kampioen, mooier dan Engeland, Frankrijk, België of Portugal geweest zou zijn. Alleen Spanje kwam wat de manier van spelen betreft in de buurt. Positief voetbal met een muur achterin, tactisch meesterschap op de bank en een beetje (afgedwongen?) geluk op de juiste momenten. Met Italië heeft het voetbal gewonnen en daar ben ik blij om.
"We zijn ver van huis en van de oorspronkelijke bedoeling van voetbal ... als zo weinig mogelijk investeren en zoveel mogelijk profiteren de trend wordt." Hans Vandeweghe
Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 5995
Lid geworden op: 10 okt 2010, 14:09

Re: Ek 2020 (2021)

Bericht door Jacques »

Aanvulling los van het sportieve: wie zich afvraagt hoe het Heizeldrama ooit heeft kunnen plaatsvinden, moet de beelden van Wembley gisteren maar eens bekijken en hoe ze zich daar een weg naar binnen banen. Over wat ze voor en na de wedstrijd nog allemaal hebben uitgevreten in Londen en andere Engelse steden en hoe ze zich gedragen tegenover hun eigen spelers zullen we nog maar zwijgen. Gatachterlijk sopvolk. Voetbal brengt het beste maar helaas ook het slechtste in mensen naar boven.
"We zijn ver van huis en van de oorspronkelijke bedoeling van voetbal ... als zo weinig mogelijk investeren en zoveel mogelijk profiteren de trend wordt." Hans Vandeweghe
Plaats reactie