Hooligans van STVV

Al de rest dat nergens anders thuis hoort, hier graag!
Mikman
Berichten: 3352
Lid geworden op: 12 okt 2010, 11:51

Re: Hooligans van STVV

Bericht door Mikman » 04 apr 2016, 17:08

Iniesta schreef:


Ik vind het ook jammer dat men de zaak zo snel als link/rechts indeelt en doet alsof alle fouten van één kant (kunnen) komen. We hebben gewoon nooit een integratiebeleid gehad en dat hebben we nog altijd niet. Rechts wil het niet en links dacht dat het niet nodig was. Wel hebben we voor ghetto's gezorgd waar we ons zo weinig mogelijk van aangetrokken hebben en nu begint het daar steeds harder te stinken. De boomerang in ons eigen gezicht dus. Dat is trouwens niet een Belgisch probleem of Brussels maar Europees. Frankrijk heeft zijn banlieus en zijn rellen en aanslagen ook al gehad en zullen ze nog hebben.

De oplossing is dus ook niet links of rechts. Het moet een een combinatie van beiden zijn want geen enkele kant heeft de waarheid in pacht. Rechts pleit voor repressief optreden en dat is gezien de situatie nodig maar dit is vegen NA de problemen. Je moet er tevens voor zorgen dat de problemen zich niet meer herhalen en daarvoor heb je een preventief luik ook nodig. Daarnaast heb je een gezonder klimaat nodig waarin de oorzaak van de miserie wordt aangepakt nl de vraag "WAAROM". Waarom blazen mensen die vaak hier geboren zijn zich nog liever op ipv mee te werken aan de samenleving. Waarom komen ze uit bepaalde steden en niet of veel minder uit andere?

Hier kan ik het mee eens zijn, alleen denk ik dat je de waarom-vraag te vaag of te braaf stelt. Die terroristen zijn bijvoorbeeld nooit Turken of Congolezen maar wel Noord-Afrikanen ( Marokkanen, Algerijnen ), hebben zo goed als altijd een stevig crimineel verleden en konden jarenlang gedijen in PS-bastions waar men preventie ( zeker nodig ) verwarde met een bijna crimineel laksisme.
Dus waarom voldoen ze zo goed als altijd aan precies die bepaalde kenmerken? Waarom blazen arme Congolezen zich nooit op? Abdeslam had een goedbetaalde job als technicus bij de MIVB, vorige week vertrokken nog 2 medewerkers van een kerncentrale ( dus geen sukkelaars ) naar Syrië, op Zaventem werken volgens de politievakbond tientallen IS-sympathisanten.
Waarom vertrekken er geen terroristen vanuit Mechelen? En waarom blijven heel wat mensen die het Westen haten hier toch wonen? Omdat we zo lekkere frieten hebben? Of iets anders wat ze wel leuk genoeg vinden om te blijven?
Waarom trekken ze niet naar geloofsgenoten in het Midden-Oosten?
Er is wel degelijk een probleem binnen specifiek bepaalde strominen in de Islam. Vroegere terroristische organisties als RAF, CCC en anderen hielden op te bestaan omdat het proletariaat dat ze claimden te vertegenwoordigen zich uitdrukkelijk distantieerde van hun daden en ze gedoemd waren te mislukken. De jacht op Abdeslam heeft aangetoond dat hij genoeg sympathie binnen een bepaalde gemeenschap genoot om lang, vlak onder de neus van de politie zelfs, op de vlucht te blijven.

Maar ook: waarom kan iemand die met een Kalashnikov op de politie schoot al na 4 jaar terug vrij rondlopen?


Dus als IS stuur je toch gewoon een blanke terrorist naar Zaventem en het is Bingo. Een controle is pas echt een controle als ze grondig genoeg is en iedereen kan onderscheppen. Je weet goed genoeg dat die controles veel tijd/geld kosten en dat Piet, Jan en WIllem samen met oma de eerste zullen zijn om te klagen dat ze hun vlucht missen. Mensen vergeten snel en gelukkig maar. Uiteindelijk kan je nooit volledige veiligheid garanderen zonder dat je in een politiestaat terecht komt.
Voor zover bekend heeft nog geen enkele blanke terrorist zich in het Westen opgeblazen, je weet ook dat de kans daarop een stuk kleiner is. Je zal heel misschien eens een lone wolf aantreffen, maar een gecoördineerde terroristische aanval met alleen blanken die het oog hebben om zo veel mogelijk burgerslachtoffers te maken lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

Mensen passen zich inderdaad aan, zowel mentaal als planmatig. Dat zal altijd zo zijn. De controle was er de laatste tijd in Zaventem trouwens sterk op vooruit gegaan wat de tijd betreft.
Dat men 's nachts mag huiszoekingen doen vind ik normaal, zeker voor zware misdrijven. Veel van die absurde zaken zijn trouwens niet met het oog op zware misdaden in de regels geslopen maar vooral omdat de Belg zelf de grootste tricheur ter wereld is. Zwart geld hebben we uitgevonden en geperfectionneerd en daardoor heb je regels zoals deze. Overdag mag het niet maar 's nachts doe je gewoon wat je wil. Verbouwen zonder vergunning mag niet maar achter elk huis staat wel een kot of 2 of 3.
Het gaat niet om verdachte zaken maar om routinecontroles. Als gewone burger zonder strafblad word je OP VOORHAND wantrouwiger bekeken dan als crimineel/terrorist mét strafblad, dat was mijn punt. Terrorist zijn is toch geen 9 tot 5 job? Doe eenzelfde "preventieve" acties bij willekeurige burgers in Molenbeek in het kader van de veiligheid en je wordt als racist aanzien, toch?

Nu concentreert men zich op de zaken die geld opbrengen. Daarom dus de controles op fiscale fraude, die brengen geld op terwijl terreuracties geld kosten. Trouwens fraude is ook criminaliteit die iedereen uiteindelijk moet betalen maar dat vergeten Belgen steeds.
[/quote]

Sorry, maar legale diefstal is en blijft ook diefstal en nogal wat wetten zijn geschreven naar de mond van bepaalde drukkingsgroepen/lobbygroepen of als politieke trofee. In sommige gevallen zelfs omdat men zo lang aan de macht was dat men wel iets moest uitvinden om het eigen kiesvee nog te paaien. Het is niet omdat er morgen in de wet zou staan dat je vrouwen mag verkrachten dat iedereen dat ook maar moet doen.
Ontwijken mensen belastingen omdat we de hoogste belastingdruk ter wereld hebben, of moeten de belastingen zo hoog omdat zoveel mensen ze proberen te ontwijken? Kip of het ei... Moet je dan als staat eens niet op de reset-button drukken en voor een duidelijk belastingsysteem gaan? Met lagere belastingdruk maar ook minder uitzonderingen voor wie zich geen spitsfiscaliteit kan veroorloven.

Men focust vaak op de inkomsten van de mensen maar de uitgaven zijn één van de laatst overgebleven taboes.


Opletten met te zeggen dat die dingen (netto) meer opbrengen. Een mens, zeker een Vlaming, past zich altijd aan aan de situatie en dat hoeft niet altijd illegaal te zijn, integendeel. De speculatietaks zou x miljoen opbrengen maar uiteindelijk gaat ze de staat nog geld kosten ook omdat het aantal transacties zodanig is gezakt dat men veel minder beurstaksen int. Dus netto verdient de staat nu veel minder dan zonder die taks. Vastgoedbevaks zijn dan weer vrijgesteld van die speculatietaks. Waarom? Bekijk eens hoeveel politici vastgoed bezitten, dan weet je het antwoord. Zoals ik al zei: à la tête du client...

Je ziet dat ook met de invoering van de witte kassa: ik zeg niet dat men zaken niet mag reguleren, maar horecazaken passen zich snel aan en de klant zal dat op termijn voelen: meer sluitingsdagen, vroeger sluiten, minder personeel, hogere prijzen.


(we wijken af, maar je kan sommige zaken niet los van elkaar zien )


Gebruikersavatar
Iniesta
Berichten: 1310
Lid geworden op: 15 okt 2010, 18:35

Re: Hooligans van STVV

Bericht door Iniesta » 04 apr 2016, 20:21

Mikman schreef:Hier kan ik het mee eens zijn, alleen denk ik dat je de waarom-vraag te vaag of te braaf stelt. Die terroristen zijn bijvoorbeeld nooit Turken of Congolezen maar wel Noord-Afrikanen ( Marokkanen, Algerijnen ), hebben zo goed als altijd een stevig crimineel verleden en konden jarenlang gedijen in PS-bastions waar men preventie ( zeker nodig ) verwarde met een bijna crimineel laksisme.
Dus waarom voldoen ze zo goed als altijd aan precies die bepaalde kenmerken? Waarom blazen arme Congolezen zich nooit op? Abdeslam had een goedbetaalde job als technicus bij de MIVB, vorige week vertrokken nog 2 medewerkers van een kerncentrale ( dus geen sukkelaars ) naar Syrië, op Zaventem werken volgens de politievakbond tientallen IS-sympathisanten.
De achtergrond is verschillend en ook de nationaliteiten. Er zat in Parijs zelfs een Antiliaan bij maar ook Syriërs enz... Het is dus niet zo afgelijnd als je het voorstelt. Bovendien zijn velen Franse of Belgen. Mensen van 2e of 3e generatie zijn gewoon Belgen of Fransen. Sommigen zijn zelfs nooit in Syrië geweest. Wat vreemd is, is dat sommige steden zoals Antwerpen en bepaalde Brusselse gemeentes veel vertrekkers hebben en andere steden relatief weinig of geen. Dan ligt het voor een stuk aan het beleid maar waarom heeft Antwerpen er dan zoveel en Gent weinig en Mechelen nog minder. Ook in Wallonië zijn er veel minder en daar zit de PS toch steviger als bij ons terwijl Leuven en Gent SPa steden zijn met amper vertrekkers.

Ik denk dus niet dat je ze allemaal over één kam kan scheren. Sommigen zijn criminelen die geen uitweg meer zien, anderen zijn geïsoleerd op sociaal en professioneel vlak. Vaak zijn ze niet eens zo gelovig wat erop wijst dat het geloof maar een excuus is om hun daden nog enige verantwoording te geven. Het zal ook dit argument zijn dat de ronselaars gebruiken om hen van deze idiote ideologie te overtuigen. Ze krijgen de kans om zich te wreken, ze zijn het slachtoffer dat voor de goede zaak een "heldendaad" mag uitvoeren en hun beloning zal enorm zijn, al betwijfel ik of ze dat allemaal echt geloven. Trouwens dat is iets dat je ook bij ons ziet. Hoeveel in de gevangenis zitten er volgens hen "onschuldig" :) Mensen zijn bijzonder goed in het afschuiven van falen op een ander. Kan je dit gevoel kadreren in een fanatieke geloofsovertuiging dan heb je een gevaarlijke mix. Zeker nu je ook veel aandacht krijgt voor die aanvallen en dat zien ze dan als "succes".

Wat ook opvalt is dat ze in cellen/groepen werken die soms in het buitenland gevormd werden maar vaak ook gewoon vrienden/kennissen waren van jongsaf of zelfs broers. Dat verklaart ook ze niet zoveel medestanders hebben als soms in de kranten wordt beweerd. Wie zo'n actie plant kan niemand vertrouwen. Elke extra persoon die ervan weet kan de boel doen mislukken dus blijven ze bij een hechte groep of dichte familie. Vergeet niet dat Abaaoud door zijn familie is verraden via een vriendin. Salah wist na de toevallige ontdekking ook niet meer waar naartoe en daarom is hij ook gepakt, de lijst was zo kort dat zelfs de Belgische politie er na een paar dagen achter kwam. Ook in de verklaring van één van de terroristen bleek dat ze nergens meer heen konden. Uiteraard kan je in een grootstad veel gemakkelijker onopvallend ergens verblijven dan in Velm city. Dat die stad dan uit 6 politiezones bestaat en die mensen zelfs iemand die met een kalashnikov op de politie schiet en als gevaarlijk aan hen wordt afgeleverd op een matje, niet kunnen arresteren en zelfs niet volgen, tja dan helpt geen enkele maatregel. Het was één gigantische fail van de veiligheid en politie. Salah werd niet gestopt bij zijn terugkeer en de kopkillers werden niet eens gevolgd. Al wat ze kunnen is een geensceneerde ontslag waarbij men vooral de andere zoveel mogelijk fouten in de schoenen te schuiven. Beschamend.

Het ICCT beschrijft in een rapport het profiel van Europese jihadstrijders: Een meerderheid van 2.838 Syriëstrijders komt uit slechts 4 landen: België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. En daarbij heeft ons land het hoogste aantal Syriëstrijders in verhouding tot de bevolking.
Maar een echt éénduidig profiel van de Europese Syriëstrijder heeft het ICCT niet kunnen opmaken. Uit hun gegevens blijkt dat de meerderheid van foreign fighters uit stedelijk gebied komt, en dan vaak nog uit dezelfde buurt. Er zijn 17 procent vrouwen bij. En het percentage bekeerlingen varieert van 6 tot 23 procent.

Ik zou dus niet zo snel concluderen dat er geen blanken zouden terugkeren en hetzelfde doen. Bekeerlingen zijn vaker nog fanatieker omdat ze niet willen onderdoen voor "de echte". We hebben er trouwens al ervaring mee met oa een Van Themse en in Noorwegen met Breivik om over de bende van Nijvel nog te zwijgen.
Als gewone burger zonder strafblad word je OP VOORHAND wantrouwiger bekeken dan als crimineel/terrorist mét strafblad, dat was mijn punt.
Je ziet spoken denk ik want de Belg kan nog altijd enorm goed frauderen zoals vandaag nog bleek. Hoe rijker, hoe beter en gemakkelijker het gaat. Bovendien is het niet meer dan normaal dat er achter diefstal van gemeenschapsgeld wordt gejaagd want je kan niet tegen misbruiken zijn bij de ene en de eigen misbruiken goedpraten. Uiteindelijk betaalt iedereen dat misbruik toch door een tekort bij de overheid dat dan weer via belastingen of kostenverhogingen moet gerecupereerd worden.

Het is ook niet omdat iets kan en zelfs wettelijk is, dat het ook ethisch is. Nu blijken in België de grootste bedrijven deze te zijn die het minste belastingen betalen. Dat stinkt van Panama tot hier :) Uiteindelijk kan de kleine ondernemer en consument daarvoor betalen en daarom zijn de belastingen bij ons ook zo hoog, ze zijn zo hoog als het misbruik en de ontduiking. Er is enorm bespaard, ook bij de overheid maar de inkomsten verhogen niet genoeg ondanks alle kostenverhogingen en nieuwe belastingen.

Welk land geeft meer uit aan de bedrijfswagens dan het budget voor trein, tram en bus samen? en dat terwijl iedereen dagelijks stil staat! Aan welke weldenkende mens kan je dat nog uitleggen? Dan zijn er nog de gezondheidsproblemen en de ongevallen. Er vallen ieder jaar meer dan 20 keer de slachtoffers van Brussel in het verkeer en iedereen vindt dat normaal. De Belg blijft over de baan scheren met de gsm in de hand en de blik op de coyote.
Het is niet omdat er morgen in de wet zou staan dat je vrouwen mag verkrachten dat iedereen dat ook maar moet doen.
Verkrachting is bijna toegestaan in België. De kans dat je gepakt wordt is als vrouw groter dan dat de pakker bestraft wordt! De veroordelingen zakken zelfs nog. En dan beginnen we natuurlijk over een hoofddoek want dat is het grootste probleem terwijl elke dag 8 van de vrouwen verkracht worden, ook lang voor Keulen en de migratiecrisis. Nog steeds verdienen zij minder dan mannen, ook in onze zogezegd superieure maatschappij.

Neen, er zal veel moeten gebeuren en veranderen om deze nieuwe werkelijkheid te keren. We hebben iets gezaaid en nu bevalt de oogst ons niet maar het is wel wij die het gezaaid hebben en nieuwe planten kweken duurt langer dan een para voor een gebouw zetten om te doen alsof we veilig zijn.


Gebruikersavatar
stvvilvoorde
Berichten: 2266
Lid geworden op: 19 okt 2010, 11:07

Re: Hooligans van STVV

Bericht door stvvilvoorde » 04 okt 2018, 10:56

In de marge:

STVV-supporter Sébastièn Melotte is zondagavond omstreeks 18.30 uur op de kleine markt van Stayen in elkaar geslagen door Frederic Sengier, die als kandidaat op de 33ste plaats staat van de lijst Sterk Sint-Truiden. De 21-jarige voetbalfan werd zwaar toegetakeld en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is een aantal dagen arbeidsongeschikt. “Als uit het onderzoek blijkt dat Frederic Sengier zich schuldig heeft gemaakt aan deze vechtpartij, dan wordt hij uit de partij gezet”, klinkt het bij Sterk Sint-Truiden.


Gebruikersavatar
Brusselmans
Berichten: 2907
Lid geworden op: 22 okt 2010, 22:19

Re: Hooligans van STVV

Bericht door Brusselmans » 04 okt 2018, 11:09

stvvilvoorde schreef:In de marge:

STVV-supporter Sébastièn Melotte is zondagavond omstreeks 18.30 uur op de kleine markt van Stayen in elkaar geslagen door Frederic Sengier, die als kandidaat op de 33ste plaats staat van de lijst Sterk Sint-Truiden. De 21-jarige voetbalfan werd zwaar toegetakeld en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is een aantal dagen arbeidsongeschikt. “Als uit het onderzoek blijkt dat Frederic Sengier zich schuldig heeft gemaakt aan deze vechtpartij, dan wordt hij uit de partij gezet”, klinkt het bij Sterk Sint-Truiden.
Nu nog het juiste verhaal, en geen politiek modderwerpen, dan zijn we weer een stuk verder....


Gebruikersavatar
stvvilvoorde
Berichten: 2266
Lid geworden op: 19 okt 2010, 11:07

Re: Hooligans van STVV

Bericht door stvvilvoorde » 04 okt 2018, 11:49

Stond vandaag zo letterlijk in hbvl, gewoon copy/paste


Gebruikersavatar
Brusselmans
Berichten: 2907
Lid geworden op: 22 okt 2010, 22:19

Re: Hooligans van STVV

Bericht door Brusselmans » 04 okt 2018, 12:21

stvvilvoorde schreef:Stond vandaag zo letterlijk in hbvl, gewoon copy/paste
Klopt, het ware verhaal is net iets anders !
Een politiek gekleurde journalist (JC initialen, klopt dat ?) die niet wil weten van de ware toedracht...
Zielig tot en met ...


Gebruikersavatar
stvvilvoorde
Berichten: 2266
Lid geworden op: 19 okt 2010, 11:07

Re: Hooligans van STVV

Bericht door stvvilvoorde » 04 okt 2018, 14:04

Klopt.
Vind het eigenlijk ook straf dat beide betrokkenen met naam en toenaam genoemd worden.


de Jos
Berichten: 120
Lid geworden op: 24 jul 2015, 02:30

Re: Hooligans van STVV

Bericht door de Jos » 06 okt 2018, 22:16

Het ligt misschien aan mij... Maar van iemand die op een politieke lijst verzeild geraakt, zelfs als 'opvulling' (33e plaats of wat was het), mag ik hopelijk toch verwachten dat die persoon zich ver weg houdt van vechtpartijen. Ook al is het máár 'om partijen te scheiden' (daarvoor zijn namelijk andere instanties bevoegd, tenzij er acuut levensgevaar in het spel is). Daar hangt namelijk steeds een parfum de marginalité aan vast.

P.S.: ik hoop van harte dat ons Veerle geen tweede ambtstermijn wordt gegund.


Plaats reactie