STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Alles over de wedstrijden van STVV
kedkedet
Berichten: 192
Lid geworden op: 16 okt 2010, 21:08

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door kedkedet »

Om nog te zwijgen van de hortortackle van Schrijvers op Amuzu ... jawadde. Hallo VAR ?!
Gebruikersavatar
Brusselmans 2.0
Berichten: 620
Lid geworden op: 26 nov 2021, 10:09
Supporter van: FC Kuttekoven

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door Brusselmans 2.0 »

voetballiefhebber schreef: 19 mar 2023, 19:42 een zuivere handsbal van een Charleroi-speler niet. Keeper lost de bal en in een reflex slaat die speler van Charleroi hem terug naar zijn doelman, met een Antwerp-speler in zijn rug.
Alee nu, die arm was toch tegen het lichaam, en er was geen beweging naar de bal !
Den Boom ziet het allemaal scherp !
:grappig:

Die is zo een beetje op zijn eentje de rangschikking aan het maken !
Gebruikersavatar
stvvilvoorde
Berichten: 3558
Lid geworden op: 19 okt 2010, 11:07

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door stvvilvoorde »

kedkedet schreef: 19 mar 2023, 22:09 Om nog te zwijgen van de hortortackle van Schrijvers op Amuzu ... jawadde. Hallo VAR ?!
Ik denk dat het Ricca was, maar inderdaad VAR was weer aan het slapen.
Met11tegen12
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 dec 2020, 20:42
Supporter van: STVV

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door Met11tegen12 »

Scheidsrechter Varboomen opnieuw hoofdrol...

Afgelopen weekend was er veel te doen over de handsbal van Tchatchou. Serge Gumienny heeft geen goed woord over voor scheidsrechter Nathan Verboomen.

Serge Gumienny volgt elk weekend het Belgische voetbal met het oog op de scheidsrechterlijke beslissingen. Na dit weekend kon hij niet anders dan de handel en wandel van scheidsrechter Nathan Verboomen te bespreken.

Vorige week ging hij al in de fout met de handsbal in het duel tussen KV Mechelen en STVV. “Scheidsrechter Nathan Verboomen is het noorden kwijt door de instructies van het Referee Department”, zegt Gumienny aan Het Belang van Limburg.

Hij kende een penalty toe als VAR, een handsbal die niemand gezien had in de match tussen KV Mechelen en STVV. Maar het ergste moest volgens Gumienny nog komen. “Het Referee Department gaf hem nadien dan ook nog eens gelijk”, voegt hij er aan toe.

Zondag was Verboomen ref tijdens Antwerp-Charleroi. “Maar hij floot geen penalty voor een duidelijke handsbal van Tchatchou, zelfs niet na het zien van de beelden waarop je duidelijk zag dat de verdediger de bal met arm raakte en de aanvaller afhield.”

Voor Gumienny was er geen twijfel mogelijk in die fase. “Van alle handsballen, die ik de voorbije weken zag, was dit toch een heel duidelijke”, klinkt het.

Read more: https://www.voetbalkrant.com/nieuws/202 ... z7wVfpAQxE

Charleroi-Mechelen herspelen? Ik snap er niets meer van. Zou Chalala absoluut naar de top 8 moeten...?
Met11tegen12
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 dec 2020, 20:42
Supporter van: STVV

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door Met11tegen12 »

Ik weet het, past niet bij dit item, maar ja

De supporters van Charleroi waren boos in november en deden de wedstrijd uiteindelijk staken door vuurpijlen af te steken en op het veld te gooien.

De Zebra's stonden op dat moment weliswaar 1-0 voor, maar een forfaitnederlaag leek de enige logische beslissing. Door procedurefouten moet de match nu worden overgespeeld achter gesloten deuren.

En dus doet Charleroi plots een prima zaak. Bij een overwinning tegen Mechelen kunnen ze zelfs in de top-8 terechtkomen.

De disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft de beslissing genomen vier maanden na de wedstrijd. Dat én de beslissing zelf stuiten ook de analisten tegen de borst.

"De regels zijn de regels, maar het is ronduit stuitend dat het 4 maanden moet duren voor de Disciplinaire Raad een uitspraak doet of kan doen", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

Regels
"En nu ineens mag Charleroi in volle strijd om Play-off II nog een extra wedstrijd spelen. Tegen KV Mechelen, een ploeg die gered is en enkel bezig is met de bekerfinale. Dat is gewoon niet correct tegenover de concurrenten voor play-off 2."

Charleroi had een wel erg leuke week, vond Vandenbempt. Dit weekend ging de scheidsrechter van Antwerp - Charleroi aan het klungelen met een handsbal en een niet-gefloten strafschop.

Read more: https://www.voetbalkrant.com/nieuws/202 ... z7wVhctGFU
Met11tegen12
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 dec 2020, 20:42
Supporter van: STVV

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door Met11tegen12 »

En nog eentje...

Had Cercle Brugge een strafschop verdiend tegen Genk? Serge Gumienny is duidelijk

Vrijdagavond al speelden Cercle Brugge en KRC Genk 1-1 gelijk. Bij Cercle Brugge schreeuwden ze achteraf om een strafschop.

De VAR heeft zich afgelopen weekend weer niet van zijn beste kant laten zien. Het begon vrijdag al in het duel tussen Cercle Brugge en KRC Genk. Voor Serge Gumienny komt de VAR te vaak tussen voor kleine fases, maar niet waar het echt nodig is.

Op een dergelijke houding van de videorefs zit het publiek volgens de ex-scheidsrechter helemaal niet te wachten. Te veel cruciale fases worden gewoon gepasseerd, terwijl er wel degelijk ingegrepen zou moeten worden. Bovendien vergelijkt het grote publiek ook gelijkaardige fases van verschillende wedstrijden.

“Een goed fluitende Bram Van Driessche durfde het heft wel in handen te nemen. Hij keurde het doelpunt van Denis Odoi in Kortrijk-Club Brugge af na een voorafgaande duwfout”, zegt Serge Gumienny in Het Belang van Limburg.

Jonathan Lardot durfde dat vrijdagavond in Cercle Brugge-Genk echter niet te doen voor een gelijkaardige fase. “Hij floot geen strafschop voor Cercle na een duidelijke duwfout van Daniel Munoz in de rug van Olivier Deman. Maar ook hier greep de VAR niet in. Onbegrijpelijk.”

Read more: https://www.voetbalkrant.com/nieuws/202 ... z7wVinVn97
Roman
Berichten: 234
Lid geworden op: 17 dec 2019, 12:15
Supporter van: Stvv

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door Roman »

Met VAR of zonder zoals voorheen, het wijzigt helemaal niets.
Eerst leek het nog dat het door de VAR moeilijker werd voor een scheidsrechter om fases en resultaten te manipuleren maar wat blijkt nu, als de scheids er niet in slaagt om zoals gewenst het resultaat te beïnvloeden dan komt de VAR vanuit het niets tussen om de zaken naar hun hand te zetten. Reageren op iets wat niemand zag of niet reageren op iets dat iedereen zag.
De bondsbazen en het elitegroepje van de Pro-League blijven even corrupt in hun doen en laten, een vriendendienst hier, eentje daar, macht over de scheidsrechters en het bondstribunaal : zij doen toch wat ze willen en niemand kan hun iets maken want er zit in hun ivoren toren overal wel eentje die het voor hun rechttrekt. Een grove fout, geen probleem, volgende week opnieuw aan de bak en mogelijk zelfs een nog grotere affiche.
In een ideale wereld zou de VAR bestaan uit gespecialiseerde mensen die zelf NIET (of niet meer) actief zijn als scheidsrechter en haast volledig onafhankelijk zijn van bond en Pro-League. Idem dito voor alles met betrekking tot het bondsparket.
Eén van de vele voorbeelden : de donkerrode ingreep van Rica afgelopen weekend. Als hierop niet gereageerd wordt dan kan het toch niet anders dan dat men niet wil of durft tussenkomen, zoveel onkunde is toch echt niet mogelijk en dan kan het niet anders dat er iets anders speelt.
pat@
Berichten: 872
Lid geworden op: 27 okt 2013, 23:05
Supporter van: stvv

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door pat@ »

pat@ schreef: 19 mar 2023, 11:41 Volgende wedstrijd wel naar Union met de trein. Vertrek vanuit Landen, komt goed uit met de aankomst van de RVV.
Het is combiregeling dus geen verplaatsing naar de hoofdstad.
Wie verzint het allemaal?
Dreke
Berichten: 3314
Lid geworden op: 10 okt 2010, 20:25

Re: STVV - RFC Seraing : 18 maart 18u15

Bericht door Dreke »

pat@ schreef: 27 mar 2023, 14:55
Het is combiregeling dus geen verplaatsing naar de hoofdstad.
Wie verzint het allemaal?
Zelf ben ik ook geen fan combiregelingen. Verre van zelfs. Maar als ge al eens op Union geweest zijt, snapt ge wel voor een stuk waarom. Dat kan daar bijna niet anders...
A loyal football fan only supports the shirt...
Plaats reactie