Dit is iemand die de voorbije jaren met hart en ziel keihard heeft gewerkt om het elite 1 label te halen. Ondanks de vele beperkingen die de jeugdwerking heeft tegenover vele andere Belgische jeugdwerkingen. Dat hij vertrekt, geeft aan dat er geen beterschap op komst is wat betreft nodige investeringen voor de jeugd.lindoke schreef: ↑02 sep 2024, 14:55De ratten verlaten het zinkend schip!!!!Vliegende Kipper schreef: ↑02 sep 2024, 11:27 Ondertussen vertrekt COO STVV Youth Bob Magotteaux naar Westerlo.
Top bezig.
STVV gaat over in Japanse handen
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: 11 jan 2024, 13:28
- Supporter van: STVV
Re: STVV gaat over in Japanse handen
Re: STVV gaat over in Japanse handen
Kan er hier iemand het interview posten van Tateishi afgelopen weekend in HBVL?
Re: STVV gaat over in Japanse handen
Takayuki Tateishi, CEO van STVV: “Ja, ik lig wel eens wakker van een degradatie”
‘Durf dromen’, klinkt de slogan van STVV. Maar sommige wedstrijden in het seizoensbegin ontaardden wel in nachtmerries. “Ja, ik lig wel eens wakker van een degradatie”, geeft CEO Takayuki Tateishi toe. “Maar zo ver is het in zeven jaar eigenaarschap nooit gekomen.”
Gunter Schoofs
Zaterdag 14 september 2024 om 03:00
Zes speeldagen ver, 3 op 18. Takayuki Tateishi (55) had zich een andere start voorgesteld. De moeilijke vragen gaat de CEO niet uit de weg, roddels over een verkoop van de club veegt de Japanse leider van STVV van tafel. Hij antwoordt enkele dagen voor de match tegen OHL met de glimlach, al steekt hij niet weg dat hij wel eens nachtmerries heeft over een degradatie. “Maar die heb ik elk jaar”, klinkt het. “Wat denk je van STVV? Van de huidige stand van zaken?”, vuurt Tateishi af als we ons neerploffen in Grand Café Stayen.
Laat dat nu onze openingsvragen zijn, mijnheer Tateishi. Vandaag mag u alle antwoorden voor uw rekening nemen.
“Drie keer op rij verliezen heb ik nooit eerder meegemaakt in zeven jaar STVV. Met dan nog eens elf tegengoals die we moesten slikken in die eerste partijen. Nadien ging het beter, omdat bepaalde jongens terugkwamen, maar van de matchen tegen Dender en Union hadden we er altijd eentje moeten winnen.”
Er is veel gezegd en geschreven over uw zomermercato. Uiteindelijk durven we stellen dat meer dan negentig procent van de Truiense fans ontevreden is.
“Ik heb nog geen zomer meegemaakt waarin de supporters bij de start tevreden waren. Vorig jaar vertrokken elf spelers. Men zag geen heil in Koïta. Ook niet in Steuckers en Van Helden die ‘maar’ van MVV kwamen. En Delorge had enkel bij Lierse ervaring opgedaan. De meningen waren toen ook niet positief. Bovendien gingen die spelers in een beginfase ook veel de mist in. Maar onze attractieve speelstijl maakte veel goed, ook al haalde Thorsten Fink minder punten dan Bernd Hollerbach.”
U beseft dat STVV niet elk jaar raak kan schieten met eigen jeugd?
“Dat is zo. Maar vorig seizoen gunden we lokale jongeren tijd en kansen om door te breken. We hadden met Fink een geduldige coach, daarom bleven we als club ook kalm. Ik zie nu opnieuw potentieel. Deze spelers verdienen evenzeer vertrouwen.”
Moesten echt alle sterkhouders deze zomer gelijktijdig vertrekken?
“Er zijn zes spelers getransfereerd. Tegenover elf een jaar eerder.”
Maar u had supporters voor u kunnen winnen als u bijvoorbeeld Mathias Delorge nog een seizoen op Stayen had gehouden. Naar verluidt kon dat lukken.
“Voor de volle honderd procent: dat was onmogelijk. We hebben veel meetings gehad met zijn makelaar en ook met de speler zelf. Mathias was klaar voor die stap hogerop. Een nieuw contract bij STVV was geen optie.”
Het blijft pijnlijk voor uw aanhang: alle uitblinkers in één zomer weg.
“Ik begrijp de mening van onze achterban. Zeker als het om spelers van de eigen jeugd gaat. Maar die gasten lopen een jongensdroom achterna, hé. En die reikt verder dan STVV. Het enige gegeven dat ikzelf echt pijnlijk vond, is dat we meerdere pionnen naar Genk zagen verhuizen.”
Iets meer dan een jaar geleden haalde u Fink. Die was toen geen eerste keuze. Ook Christian Lattanzio prijkte niet bovenaan. Wie wel?
“Dat hou ik intern. Want misschien wordt die man in de toekomst opnieuw kandidaat. Deze zomer zijn we vertrokken vanuit een lijst van dertig trainers. We hanteerden drie criteria. De nieuwe coach moest in staat zijn ons te kwalificeren voor play-off 2, attractief voetbal bleef een stokpaardje en het moest iemand zijn die bereid was te focussen op jong talent. Lattanzio beantwoordde aan het profiel.”
Wanneer wist u dat hij niet de ware was?
“Na die eerste drie zwakke wedstrijden hebben we bepaalde zaken besproken en was er verbetering merkbaar. Mits een winstmatch had een vervolg gekund, maar we bleven zonder zege.”
Kan u een concreet voorbeeld geven waar hij volgens u in de fout ging?
“Sommige jongens stonden niet op hun positie. Dumont op de flank, Vanwesemael werd centraal op het middenveld uitgespeeld. Akkoord, we zaten dun door de afwezigheid van Fujita en Yamamoto, maar er waren andere opties. Heb je de jongste wedstrijden van Japan gezien? Daar schittert Taniguchi als meest centrale verdediger, terwijl Godeau een heel seizoen op links heeft gestaan. Het is niet dat wij onze wil opleggen aan een trainer, wij adviseren. Maar de trainer blijft wel verantwoordelijk voor de keuzes die hij maakt en de resultaten die daaruit voortvloeien.”
Lattanzio heeft toch lange tijd niet genoeg materiaal gehad. Akkoord?
“Het klopt dat het tijd vergde om bepaalde profielen aan te trekken. Uiteindelijk hebben we iedereen nu wel één op één vervangen. Smets door Taniguchi, Fujita moet in staat zijn de stek van Delorge in te nemen. Joël kan de beste middenvelder van de competitie worden. Met Patris, Brahimi en Ferrari hebben we aanvallend extra slagkracht. Brahimi heeft kwaliteiten à la Koïta. Delpupo is een type Steuckers.”
Waarom stelde u Felice Mazzu in de zomer al niet aan? Hoorde hij niet bij uw dertig namen?
“Toch wel. We hadden niet genoeg info over zijn omgang met jong talent. Maar intussen weet ik dat hij heel snel verdomd goed organiseert. Ik zie meteen een andere sfeer.”
Bij Anderlecht, KRC Genk en in een tweede ambtstermijn bij Charleroi heeft hij het niet kunnen waarmaken.
“Ik weet niet exact waar het daar is misgelopen, maar ik vermoed dat een familiale club als STVV Mazzu beter ligt.”
Als u zo’n trainersontslag doorvoert, moet u dan eerst een telefoontje doen naar mijnheer Kameyama, de eigenaar van DMM.com, in Japan?
“Nee. Ik spreek hem wel eens, maar niet over een trainersontslag. We zijn met vijf bestuursleden: Yusuke Muranaka, Satoshi Ogata, David Meekers, Robrecht Asnong en ikzelf.”
Komaan, Meekers en Asnong hebben geen zeggenschap in sportieve beslissingen.
“Zij beslissen niet, maar mogen hun zeg doen. De beslissing neem ik zelf.”
U inde 20 miljoen aan zomertransfers. Is STVV uit de rode cijfers?
“Ja, als de rest van het seizoen volgens plan verloopt. Maar over dat bedrag – het is trouwens 22 miljoen – wil ik wel een en ander verduidelijken. Het gaat om een brutobedrag. We moeten daar commissies aan makelaars, opleidingsvergoedingen, verplichte solidariteitsbijdragen en andere kosten van aftrekken. Dan blijft er 13 miljoen netto over. Het gaat ook om een totaalsom die we in schijven ontvangen, verspreid over drie jaar. Maar goed: we zijn momenteel uit de rode cijfers. In de toekomst willen we break-even draaien, wat altijd het opzet was.”
Zegt zo’n positieve financiële balans genoeg binnen een club? Kijk naar Standard. 60 miljoen schulden, maar men kan alsnog spelers van het kaliber Zeqiri en Eckert Ayensa halen.
“Ik begrijp wel dat zij er alles aan doen om zeker in eerste klasse te blijven, anders zit men met de verkoopsplannen in de knoei. Maar het probleem bij Standard wordt zo alleen maar groter, hé. Hoe groter de schulden, hoe minder aantrekkelijker het is om een club over te nemen. Bovendien is elke club aan zware financiële regels verbonden is. Elke club die in de schulden vertoeft, moet ieder jaar twintig procent van zijn negatief eigen vermogen wegwerken. Maar goed, het is natuurlijk niet aan ons om dat te beoordelen.”
Over verkopen gesproken: het was deze zomer lange tijd een roddel in Sint-Truiden dat u STVV wil verkopen.
“Een verkoop is totaal uit de lucht gegrepen. (lacht) Aan Roland Duchâtelet of zijn zoon, zeg je? Wel, zeg hem dat ik nog altijd op zijn bod wacht! (schatert) Trouwens, Roland heeft een budget nodig om onze grasmat te vervangen. Ons veld is aan vernieuwing toe.”
Nog een bewering van sommige fans: ervaren dertigers worden door u gehaald als het Japanners zijn. Ervaren Belgen, daar bent u niet dol op.
“Nationaliteit speelt voor mij geen enkele rol. Het klopt dat we in het verleden Kagawa en Okazaki aantrokken. Maar we haalden toch evengoed Brüls, Bruno en nu Godeau?”
“Natuurlijk hebben wij wel onze limieten op financieel vlak. Taniguchi is een ervaren international uit Japan. Denk je dat we een Belg met hetzelfde statuut kunnen betalen? Een Alderweireld? Of Vertonghen? Toen we de opportuniteit kregen om Gianni Bruno te halen, deden we dat ook. Maar Gent betaalde toen wel nog de helft van zijn salaris. De G5, maar ook concurrenten à la Westerlo of Union, zijn allemaal op zoek naar betaalbare Belgen. Door die concurrentie liggen de salariseisen van ervaren Belgische spelers hoger. Wij mikken daarom eerder op de ontwikkeling van jonge Belgische talenten en slaan toe als de juiste kans zich aandient. Met Bertaccini en Koïta bijvoorbeeld.”
Er spelen nu meer Japanners dan ooit tevoren in het huidige STVV.
“Klopt niet. In mijn eerste jaar als CEO waren er zeven. Het verschil is dat ze nu alle zes regelmatiger in de basiself staan.”
Qua jackpots deed u in het verleden juiste voorspellingen: Tomiyasu en Suzuki werden voor recordbedragen verkocht. Wie wordt de volgende?
“Momenteel hebben we niet zo’n speler waarvan ik het met zekerheid kan zeggen. Onderschat Ferrari niet. Ik heb genoeg gezien toen hij het WK won met Uruguay U21. Wel huren wij hem, net als Patris, maar we hebben een aankoopoptie en hun marktwaarde kan nog stijgen.”
Maakt u nog werk van het nieuwe oefencomplex waarvan al jaren sprake is?
(knikt) “Kortenbos blijft een optie, maar de moeilijkheid daar is dat de site in landbouwgebied ligt. Er zijn andere mogelijke locaties maar we moeten de juiste onderhandelingsmomenten afwachten. Misschien is dat nu het geval met de nakende verkiezingen.”
Terug naar het sportieve. Bent u wel eens bezorgd dat het echt fout kan lopen dit seizoen? Een degradatie is niet onmogelijk.
“Ik maak mij daar elk jaar zorgen over, net zoals veel andere CEO’s. En zeker sinds de competitie van 18 naar 16 clubs veranderd is. Toen wij zeven jaar geleden toekwamen, was er maar één degradant. In de J-League heb je ook twee degradanten en één club die play-offs speelt, maar er zijn wel twintig ploegen. In Amerika heb je géén degradanten, maar dat is ook geen ideaal format.”
Zijn er eigenlijk nog ploegen met een lager budget dan STVV?
“We hebben een totaalbudget van 23 miljoen waarvan 13 à 14 miljoen rechtstreeks naar het sportieve gaat. Dender, Beerschot en Kortrijk zijn drie clubs die het met minder doen.”
De slogan van dit seizoen luidt ‘Durf dromen’. Ook nog van play-off 1? Want met die ambitie kwam DMM.com zeven jaar geleden de club overnemen.
“We hebben die droom zeker niet opgeborgen, maar het is er niet makkelijker op geworden in die zeven jaar. In Nederland of Portugal kan je voorspellen wie aan de kop zal spelen. Je hebt er maar een handvol topploegen. In België heb je regelmatig een andere kampioen en wordt de top almaar breder. De G5 is een G10 geworden. Zelfs Dender staat op dit moment mee bovenaan, het kan alle kanten uit. Maar onze ambitie blijft. En ons plan is duidelijk: eerst de historische schulden wegwerken, daarna verder groeien en stap voor stap stijgen in het klassement.”
Hbvl.be
‘Durf dromen’, klinkt de slogan van STVV. Maar sommige wedstrijden in het seizoensbegin ontaardden wel in nachtmerries. “Ja, ik lig wel eens wakker van een degradatie”, geeft CEO Takayuki Tateishi toe. “Maar zo ver is het in zeven jaar eigenaarschap nooit gekomen.”
Gunter Schoofs
Zaterdag 14 september 2024 om 03:00
Zes speeldagen ver, 3 op 18. Takayuki Tateishi (55) had zich een andere start voorgesteld. De moeilijke vragen gaat de CEO niet uit de weg, roddels over een verkoop van de club veegt de Japanse leider van STVV van tafel. Hij antwoordt enkele dagen voor de match tegen OHL met de glimlach, al steekt hij niet weg dat hij wel eens nachtmerries heeft over een degradatie. “Maar die heb ik elk jaar”, klinkt het. “Wat denk je van STVV? Van de huidige stand van zaken?”, vuurt Tateishi af als we ons neerploffen in Grand Café Stayen.
Laat dat nu onze openingsvragen zijn, mijnheer Tateishi. Vandaag mag u alle antwoorden voor uw rekening nemen.
“Drie keer op rij verliezen heb ik nooit eerder meegemaakt in zeven jaar STVV. Met dan nog eens elf tegengoals die we moesten slikken in die eerste partijen. Nadien ging het beter, omdat bepaalde jongens terugkwamen, maar van de matchen tegen Dender en Union hadden we er altijd eentje moeten winnen.”
Er is veel gezegd en geschreven over uw zomermercato. Uiteindelijk durven we stellen dat meer dan negentig procent van de Truiense fans ontevreden is.
“Ik heb nog geen zomer meegemaakt waarin de supporters bij de start tevreden waren. Vorig jaar vertrokken elf spelers. Men zag geen heil in Koïta. Ook niet in Steuckers en Van Helden die ‘maar’ van MVV kwamen. En Delorge had enkel bij Lierse ervaring opgedaan. De meningen waren toen ook niet positief. Bovendien gingen die spelers in een beginfase ook veel de mist in. Maar onze attractieve speelstijl maakte veel goed, ook al haalde Thorsten Fink minder punten dan Bernd Hollerbach.”
U beseft dat STVV niet elk jaar raak kan schieten met eigen jeugd?
“Dat is zo. Maar vorig seizoen gunden we lokale jongeren tijd en kansen om door te breken. We hadden met Fink een geduldige coach, daarom bleven we als club ook kalm. Ik zie nu opnieuw potentieel. Deze spelers verdienen evenzeer vertrouwen.”
Moesten echt alle sterkhouders deze zomer gelijktijdig vertrekken?
“Er zijn zes spelers getransfereerd. Tegenover elf een jaar eerder.”
Maar u had supporters voor u kunnen winnen als u bijvoorbeeld Mathias Delorge nog een seizoen op Stayen had gehouden. Naar verluidt kon dat lukken.
“Voor de volle honderd procent: dat was onmogelijk. We hebben veel meetings gehad met zijn makelaar en ook met de speler zelf. Mathias was klaar voor die stap hogerop. Een nieuw contract bij STVV was geen optie.”
Het blijft pijnlijk voor uw aanhang: alle uitblinkers in één zomer weg.
“Ik begrijp de mening van onze achterban. Zeker als het om spelers van de eigen jeugd gaat. Maar die gasten lopen een jongensdroom achterna, hé. En die reikt verder dan STVV. Het enige gegeven dat ikzelf echt pijnlijk vond, is dat we meerdere pionnen naar Genk zagen verhuizen.”
Iets meer dan een jaar geleden haalde u Fink. Die was toen geen eerste keuze. Ook Christian Lattanzio prijkte niet bovenaan. Wie wel?
“Dat hou ik intern. Want misschien wordt die man in de toekomst opnieuw kandidaat. Deze zomer zijn we vertrokken vanuit een lijst van dertig trainers. We hanteerden drie criteria. De nieuwe coach moest in staat zijn ons te kwalificeren voor play-off 2, attractief voetbal bleef een stokpaardje en het moest iemand zijn die bereid was te focussen op jong talent. Lattanzio beantwoordde aan het profiel.”
Wanneer wist u dat hij niet de ware was?
“Na die eerste drie zwakke wedstrijden hebben we bepaalde zaken besproken en was er verbetering merkbaar. Mits een winstmatch had een vervolg gekund, maar we bleven zonder zege.”
Kan u een concreet voorbeeld geven waar hij volgens u in de fout ging?
“Sommige jongens stonden niet op hun positie. Dumont op de flank, Vanwesemael werd centraal op het middenveld uitgespeeld. Akkoord, we zaten dun door de afwezigheid van Fujita en Yamamoto, maar er waren andere opties. Heb je de jongste wedstrijden van Japan gezien? Daar schittert Taniguchi als meest centrale verdediger, terwijl Godeau een heel seizoen op links heeft gestaan. Het is niet dat wij onze wil opleggen aan een trainer, wij adviseren. Maar de trainer blijft wel verantwoordelijk voor de keuzes die hij maakt en de resultaten die daaruit voortvloeien.”
Lattanzio heeft toch lange tijd niet genoeg materiaal gehad. Akkoord?
“Het klopt dat het tijd vergde om bepaalde profielen aan te trekken. Uiteindelijk hebben we iedereen nu wel één op één vervangen. Smets door Taniguchi, Fujita moet in staat zijn de stek van Delorge in te nemen. Joël kan de beste middenvelder van de competitie worden. Met Patris, Brahimi en Ferrari hebben we aanvallend extra slagkracht. Brahimi heeft kwaliteiten à la Koïta. Delpupo is een type Steuckers.”
Waarom stelde u Felice Mazzu in de zomer al niet aan? Hoorde hij niet bij uw dertig namen?
“Toch wel. We hadden niet genoeg info over zijn omgang met jong talent. Maar intussen weet ik dat hij heel snel verdomd goed organiseert. Ik zie meteen een andere sfeer.”
Bij Anderlecht, KRC Genk en in een tweede ambtstermijn bij Charleroi heeft hij het niet kunnen waarmaken.
“Ik weet niet exact waar het daar is misgelopen, maar ik vermoed dat een familiale club als STVV Mazzu beter ligt.”
Als u zo’n trainersontslag doorvoert, moet u dan eerst een telefoontje doen naar mijnheer Kameyama, de eigenaar van DMM.com, in Japan?
“Nee. Ik spreek hem wel eens, maar niet over een trainersontslag. We zijn met vijf bestuursleden: Yusuke Muranaka, Satoshi Ogata, David Meekers, Robrecht Asnong en ikzelf.”
Komaan, Meekers en Asnong hebben geen zeggenschap in sportieve beslissingen.
“Zij beslissen niet, maar mogen hun zeg doen. De beslissing neem ik zelf.”
U inde 20 miljoen aan zomertransfers. Is STVV uit de rode cijfers?
“Ja, als de rest van het seizoen volgens plan verloopt. Maar over dat bedrag – het is trouwens 22 miljoen – wil ik wel een en ander verduidelijken. Het gaat om een brutobedrag. We moeten daar commissies aan makelaars, opleidingsvergoedingen, verplichte solidariteitsbijdragen en andere kosten van aftrekken. Dan blijft er 13 miljoen netto over. Het gaat ook om een totaalsom die we in schijven ontvangen, verspreid over drie jaar. Maar goed: we zijn momenteel uit de rode cijfers. In de toekomst willen we break-even draaien, wat altijd het opzet was.”
Zegt zo’n positieve financiële balans genoeg binnen een club? Kijk naar Standard. 60 miljoen schulden, maar men kan alsnog spelers van het kaliber Zeqiri en Eckert Ayensa halen.
“Ik begrijp wel dat zij er alles aan doen om zeker in eerste klasse te blijven, anders zit men met de verkoopsplannen in de knoei. Maar het probleem bij Standard wordt zo alleen maar groter, hé. Hoe groter de schulden, hoe minder aantrekkelijker het is om een club over te nemen. Bovendien is elke club aan zware financiële regels verbonden is. Elke club die in de schulden vertoeft, moet ieder jaar twintig procent van zijn negatief eigen vermogen wegwerken. Maar goed, het is natuurlijk niet aan ons om dat te beoordelen.”
Over verkopen gesproken: het was deze zomer lange tijd een roddel in Sint-Truiden dat u STVV wil verkopen.
“Een verkoop is totaal uit de lucht gegrepen. (lacht) Aan Roland Duchâtelet of zijn zoon, zeg je? Wel, zeg hem dat ik nog altijd op zijn bod wacht! (schatert) Trouwens, Roland heeft een budget nodig om onze grasmat te vervangen. Ons veld is aan vernieuwing toe.”
Nog een bewering van sommige fans: ervaren dertigers worden door u gehaald als het Japanners zijn. Ervaren Belgen, daar bent u niet dol op.
“Nationaliteit speelt voor mij geen enkele rol. Het klopt dat we in het verleden Kagawa en Okazaki aantrokken. Maar we haalden toch evengoed Brüls, Bruno en nu Godeau?”
“Natuurlijk hebben wij wel onze limieten op financieel vlak. Taniguchi is een ervaren international uit Japan. Denk je dat we een Belg met hetzelfde statuut kunnen betalen? Een Alderweireld? Of Vertonghen? Toen we de opportuniteit kregen om Gianni Bruno te halen, deden we dat ook. Maar Gent betaalde toen wel nog de helft van zijn salaris. De G5, maar ook concurrenten à la Westerlo of Union, zijn allemaal op zoek naar betaalbare Belgen. Door die concurrentie liggen de salariseisen van ervaren Belgische spelers hoger. Wij mikken daarom eerder op de ontwikkeling van jonge Belgische talenten en slaan toe als de juiste kans zich aandient. Met Bertaccini en Koïta bijvoorbeeld.”
Er spelen nu meer Japanners dan ooit tevoren in het huidige STVV.
“Klopt niet. In mijn eerste jaar als CEO waren er zeven. Het verschil is dat ze nu alle zes regelmatiger in de basiself staan.”
Qua jackpots deed u in het verleden juiste voorspellingen: Tomiyasu en Suzuki werden voor recordbedragen verkocht. Wie wordt de volgende?
“Momenteel hebben we niet zo’n speler waarvan ik het met zekerheid kan zeggen. Onderschat Ferrari niet. Ik heb genoeg gezien toen hij het WK won met Uruguay U21. Wel huren wij hem, net als Patris, maar we hebben een aankoopoptie en hun marktwaarde kan nog stijgen.”
Maakt u nog werk van het nieuwe oefencomplex waarvan al jaren sprake is?
(knikt) “Kortenbos blijft een optie, maar de moeilijkheid daar is dat de site in landbouwgebied ligt. Er zijn andere mogelijke locaties maar we moeten de juiste onderhandelingsmomenten afwachten. Misschien is dat nu het geval met de nakende verkiezingen.”
Terug naar het sportieve. Bent u wel eens bezorgd dat het echt fout kan lopen dit seizoen? Een degradatie is niet onmogelijk.
“Ik maak mij daar elk jaar zorgen over, net zoals veel andere CEO’s. En zeker sinds de competitie van 18 naar 16 clubs veranderd is. Toen wij zeven jaar geleden toekwamen, was er maar één degradant. In de J-League heb je ook twee degradanten en één club die play-offs speelt, maar er zijn wel twintig ploegen. In Amerika heb je géén degradanten, maar dat is ook geen ideaal format.”
Zijn er eigenlijk nog ploegen met een lager budget dan STVV?
“We hebben een totaalbudget van 23 miljoen waarvan 13 à 14 miljoen rechtstreeks naar het sportieve gaat. Dender, Beerschot en Kortrijk zijn drie clubs die het met minder doen.”
De slogan van dit seizoen luidt ‘Durf dromen’. Ook nog van play-off 1? Want met die ambitie kwam DMM.com zeven jaar geleden de club overnemen.
“We hebben die droom zeker niet opgeborgen, maar het is er niet makkelijker op geworden in die zeven jaar. In Nederland of Portugal kan je voorspellen wie aan de kop zal spelen. Je hebt er maar een handvol topploegen. In België heb je regelmatig een andere kampioen en wordt de top almaar breder. De G5 is een G10 geworden. Zelfs Dender staat op dit moment mee bovenaan, het kan alle kanten uit. Maar onze ambitie blijft. En ons plan is duidelijk: eerst de historische schulden wegwerken, daarna verder groeien en stap voor stap stijgen in het klassement.”
Hbvl.be
A loyal football fan only supports the shirt...